România – sută la sută de partea Republicii Moldova

F

Între România şi Republica Moldova există legături atât de strânse, încât se poate spune că cele două state sunt cu adevărat „înfrăţite”.

Aceasta este opinia ambasadorului român la Chişinău, Marius Lazurcă, potrivit declaraţiilor exprimate într-un amplu material, realizat de către jurnaliştii de la Publika TV.

România a fost, este si va fi loială Republicii Moldova. Nu ne puteţi împiedica să vă simaptizăm, să avem aceste sentimente frăţeşti, să vă susţinem. Fără acest sentiment, efortul care îl facem ar fi mult mai dificil”, a afirmat oficialul român, referindu-se la reformele de ameliorare a climatului din ţara noastră.

În acest context, Marius Lazurcă a ţinut să lanseze un mesaj de atenţionare a autorităţilor de la Chişinău, în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată de anumite grupări politice, care au drept obiectiv manipularea maselor, vechiculând informaţii eronate, potrivit cărora, România ar intenţiona să suprime integritatea teritorială a Republicii Moldova.

În Republica Moldova antiromânismul e o monedă de valoare, şi mulţi o utilizează. Ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi faptul că o bună parte a populaţiei tinde să creadă cu prea multă uşurinţă aceste mesaje”, a ţinut să sublinieze demnitarul român.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate