România: amendă usturătoare pentru un post TV care a jignit moldovenii (Video)

presa

Consiliul Naţional al Audiovizualului din România a dispus amendarea postului de televiziune B1 TV, cu 10 mii de lei româneşti, pentru insulte adresate cetăţenilor Republicii Moldova.

Este vorba mai exact, despre ediţia din 24 decembrie 2013, a emisiunii „Lumea lui Banciu”, în cadrul căreia, moderatorul Radu Banciu, a utilizat un limbaj injurios la adresa moldovenilor.

Afirmaţiile lui Banciu au atras un val de proteste fără precedent din partea telespectatorilor, care nu au ezitat să înainteze reclamaţii catre CNA, relatează Mediafax.

Modul în care s-a exprimat moderatorul B1 TV, catalogând Republica Moldova drept un fel de „ţăran sau ţigan, care n-a făcut altceva decât să cerşească pe lângă România”, a atras sancţiuni severe din partea autorităţilor competente.

Felul în care Radu Banciu s-a exprimat în legătură cu poporul din Republica Moldova, este de-a dreptul inadmisibil”, a afirmat Christian Mititelul, membru CNA, potrivit sursei citate.

Postul de televiziune B1 TV, va simţi aşadar pe propria piele, preţul grosolăniilor şi lipsei sale de profesionalism, servind drept exemplu pentru toţi cei ce încă nu au învăţat că bunul simţ este ingredientul care n-ar trebui să lipsească din nici un material difuzat, precum sarea’n bucate, din povestea lui Petre Ispirescu.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate