România a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare salată din lume

România a intrat în Cartea Recordurilor prin pregătirea unei salate gigant la care au fost folosite şase tone de roşii, patru tone de salată verde, patru tone de castraveţi, două tone de ardei, două tone de ceapă, două tone de morcovi, 400 kilograme de măsline, 800 litri de ulei de măsline şi 400 kilograme de sare.

Peste 1.000 de voluntari au participat la pregătirea salatei uriaşe, de 20 de tone de legune. Evenimentul a avut loc la complexul expoziţional Exporom, unde a fost prezent şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. Un reprezentant Guinness World Records a fost prezent pentru a omologa recordul.

La ora 10.00, voluntarii au început să spele, să cureţe şi să taie cele 20.000 kg de legume, pe muzică rock. Vasul în care a fost aşezată toată salata are o lungime de 18 metri, o lăţime de 3 metri şi o adâncime de 60 cm.

Salata a fost oferită voluntarilor şi vizitatorilor, iar o parte a fost donată centrelor de plasament, cantinelor şi mănăstirilor sau căminelor de bătrâni.

Recordul mondial precedent la categoria ‘Cea mai mare salată din lume’ era deţinut de Creta, Grecia, care în 2010 a realizat o salată de 13.417 kg.

      Articole recomandate