Revoltător: Riscă să facă închisoare pentru că a postat pe Twitter numele agresorilor care au violat-o

Savannah Dietrich, o adolescentă de 17 ani, din oraşul american Louisville, statul Kentucky, riscă să ajungă după gratii pentru că a postat pe contul Twitter numele celor care au violat-o. Tânăra a postat şi mesajul „Nu protejez pe cineva care mi-a transformat viaţa într-un iad”.

Fata ar putea sta la închisoare 180 de zile. Mai mult, ea ar putea plăti şi o amendă de 500 de dolari, pentru că nu a respectat interdicţia judecătorului de a nu divulga vreo informaţie din timpul procesului. Motivul? Audierile au fost confidenţiale deoarece persoanele implicate nu sunt majore, notează Daily Mail.

Tânăra a povestit pentru The Courier-Journal că se simţea frustrată pentru că instanţa a fost indulgentă cu agresorii, aşa că a decis să facă public numelor celor doi care au violat-o.

În august 2011, la o petrecere, Savannah Dietrich a fost agresată sexual de doi baieţi, care au profitat că aceasta consumase alcool. La câteva luni de la incidentul nefericit, tânăra a aflat că agresorii nu doar au violat-o, ci au şi fotografiat-o în timpul abuzului, iar imaginile au fost făcute publice.

“Luni de zile am adormit plângând. Am evitat să ies din casă. Iar când trebuia să ies mă întrebam dacă persoanele pe care le întâlneam au văzut pozele„, a povestit Savannah.

Cazul a ajuns în instanţă, agresorii şi-au recunoscut fapta, dar judecătorul i-a interzis tinerei să divulge orice informaţie din sala de judecată sau despre cei doi baieţi, deşi ea era victima. “Mi-au spus că dacă vorbesc despre caz mă bagă la închisoare. Protejarea violatorilor este mai importantă decât justiţia în Louisville”, a mai spus Savannah Dietrich.

La următorul termen al procesului instanţa va decide dacă tânăra va fi închisă sau nu. Până atunci, părinţii ei au făcut public cazul, iar acum încercă să împiedice pedepsirea fetei.

 

După acest caz pe net mai multe grupuri de persone au creat pagini web în susținerea fetei și pentru a evita pedeapsa nedreaptă.

      Articole recomandate