Respirând cu deșertul: Land-Art impresionant, în pustiul egiptean (Video)

egipt-pustiu-arta

Un impresionant proiect în salsa Land-Art, a fost finalizat de către o echipa de artiști, în miezul deșertului Sahara, în regiunea El Gouna, din Egipt, sub forma unei instalații intitulată „Desert Breath”.

Într-o traducere aproximativă, numele proiectului ar însemna „respirația deșertului” – o formula metaforică, desigur, aleasă special de către D.A.ST. Arteam, pentru spectaculoasa sa creație, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 100 de mii de metri pătrați.

Este vorba despre o oază ieșită din comun, amplasată în cetrul unei spirale la fel de intrigante – un ansablu care a presupus excavarea și „modelarea” a peste 8.000 de metri cubi de nisip.

Ideea proiectului aparține artistei Danae Stratou, care și-a dorit să avanseze în acest mod, un nou tip de concept, menit să „exploreze infinitul, în măruntaiele celui mai mare deșert al lumii”.

Deși vânturile deșertului nu se demonstrează tocmai sensibile la frumusețea proiectului artistei, continuând să-i erodeze finisajele ambițioase la care echipa a lucrat cu atâta abnegație, instalația poate fi observată încă la nivelul Google Earth, rezistând condițiilor aspre ale climei din decorul in care a fost amplasată.

De la înălțime, aspectul acesteia este cu adevărat fascinant, amintind oarecum de forma galaxiei Caii Lactee, de misterele universului însuși, dincolo de materie, dincolo de timp…

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate