Republica Moldova – țara cu cele mai proaste drumuri din lume

moldova_roads

Republica Moldova, declarată țara cu cele mai proaste drumuri din lume. Potrivit portalului venividi.ru, din Rusia țara noastră este fruntașă la capitolul drumuri de proastă calitate.

Cei din Rusia, au realizat o listă cu cele 10 țări în care turismul pe patru roți nu este recomandat turiștilor străini. Mai mult, din pricina drumurilor de proastă calitate vacanța mult așteptată se poate transforma într-un coșmar.

Pe primul loc în acest top s-a plasat Republica Moldova. Din spusele autorilor „această țară este un lider recunoscut în numărul de gropi pe drumuri. În cazul în care ați hotărât să o vizitați, veți avea parte de o experiență de neuitat, suspensia defectată, frâna ruptă, iar dacă nu aveți noroc deloc, veți pierde toate cele patru roți”. Tot printre lideri se află și: Tahiti, România, sau Mongolia.

Potrivit studiului World Economic Forum, desfăşurat în 140 de ţări, plasează Republica Moldova pe locul 140 din 140 la capitolul „starea drumurilor”, țări precum Haiti şi România fiind peste noi. Lider la capitolul „drumuri de calitatea” este Franța cu un coeficient de 6,5 , mult mai mare comparativ cu cel de 1,5 pe care la primit țara noastră .

Întreaga listă cuprinde următoare țări :

1. Republica Moldova

2. Haiti

3. România

4. Mongolia

5. Guineea

6. Timorul de Est

7. Gabon

8. Ucraina

9. Federația Rusă

10. Mozambic

      Articole recomandate