Republica Moldova, locul 16 în topul ţărilor cu cei mai zâmbăreţi oameni

sel1

Să zâmbeşti niciodată nu este greu. Zâmbetul mereu a făcut oamenii să fie mai pozitivi, mai inspiraţi. Iar pentru că tot mai multă lume zâmbeşte şi postează ulterior fotografiile pe reţelele de socializare, s-a făcut şi un clasament al ţărilor cu oamenii care zâmbesc cel mai mult. 

Ineditul clasament a fost realizat de ghidul digital de turism Jetpac, după ce a studiat peste un milion de fotografii „selfie” postate pe Instagram. Cei de la dailymail.co.uk au prezentat clasamentul, inclusiv şi modul în care a fost acesta realizat. În ulrma analizelor, fiecare fotografie  a primit un „scor al zâmbetului” (între 0 şi 100 de puncte). Astfel, a fost stabilit un indicator al fericirii pentru ţările din care proveneau persoanele care apăreau în respectivele imagini. Indicatorul fericirii recomandă respectivele ţări pentru a fi vizitate de turişti.

Republica Moldova ocupă în acest clasament poziţia a 16-a. România este pe locul 19. Unele ţări europene, recunoscute ca destinaţii turistice sunt în partea secundă a clasamentului: Marea Britanie (locul 66), Franţa (locul 75), Spania (locul 80).  Thailanda, cunoscută drept „Ţara Zâmbetelor”, a ocupat doar locul al 42-lea în acest clasament. Pe ultimul loc se află Japonia (4,1 puncte din 100), care s-a situat pe locul 124, după Kuweit şi Coreea de Sud.

Topul 10 al ţărilor în care oamenii zâmbesc cel mai mult arată în felul următor:

1. Brazilia

2. Nicaragua

3. Columbia

4. Bolivia

5. Costa Rica

6. Hoduras

7. Venezuela

8. Filipine

9. Guatemala

10. Mexic

“Selfie” – autoportret fotografic realizat cu un telefon mobil şi publicat apoi online pe reţelele de socializare – a fost ales cuvântul anului 2013 de editorii Dicţionarelor Oxford, lucrări de referinţă ale limbii engleze.

      Articole recomandate