Republica Moldova în Coaliţia privind Libertatea în Spaţiul Virtual

Începând cu anul în curs, Republica Moldova a devenit membră cu drepturi depline, a Coaliţiei privind Libertatea în Spaţiul Virtual (CLSV), fondată încă din anul 2011.

Aderarea ţării noastre la această entitate internaţională, face parte dintr-un amplu plan de transpunere în practică a principiilor vizând drepturile omului în ambient virtual, transmite Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), într-un amplu comunicat de presă.

La ora actuală, CLSV numară 22 de ţări membre, constituind o platformă în cadrul căreia sunt coordonate decizii şi proiecte referitoare la susţinerea adoptării unor politici vizând respectarea drepturilor omului în universul web. „Initiaţiva se încadrează în eforturile autorităţilor de la Chişinău în procesul de e-transformare şi promovare a drepturilor omului prin utilizarea tehnologiilor informaţionale”, subliniază sursa.

Prima conferinţă la nivel înalt a CLSV la care va participa şi ţara noastră, se va desfăşura în perioada 28 – 29 aprilie 2014, la Tallinn. Informaţii detaliate privind structura, obiectivele şi organizarea CLSV, pot fi obţinute accesând link-ul: humanrights.gov

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate