Republica Moldova – Chile: regimul de vize a fost abolit

chile

Regimul vizelor între Republica Moldova și Chile a fost abolit, grație unui proiect de lege în favoarea căruia a votat majoritatea parlamentară.

Cetățenii din Republica Moldova și cei din Chile, vor putea efectua așadar vizite între cele două țări, fără să mai aibă nevoie de viză.

Călătoriile de acest tip vor putea însă să se desfașoare doar în situațiile în care cetățenii celor două state se află în posesia unui pașaport biometric.

Viceministrul justiției, Nicolae Eșanu, a ținut, de asemenea, să precizeze, că „cetățenii celor două state vor putea traversa frontiera nelimitat, dar cu dreptul de aflare pe teritoriul țării timp de 90 de zile în 6 luni”.

După Republica Ecuador, Chile devine astfel cea de-a doua țară din America Latină, care aplică regimul fără vize pentru toate categoriile de călători, potrivit acordului de reciprocitate semnat cu Republica Moldova.

Deși acordul cu Chile în acest context, a fost semnat între Guvernele celor două țări, încă din 18 iulie, anul curent, aplicarea regimului de călătorie fără vize nu a putut intra în vigoare imediat, ci abia după îndeplinirea procedurilor interne necesare.

Moldovenilor nu le mai rămâne așadar, decât să găsească un motiv întemeiat pentru a bate drumul până în America Latină, dar nu oriunde, ci în ograda chiliană, unde cu siguranță îi așteaptă câinii cu covrigi în coadă.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate