Replici aprinse în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Chişinău.”Hrenova lucrează CMC, hrenova lucrează Primăria”

Replici aprinse în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Chişinău. Primarul Dorin Chirtoacă este acuzat de spălare de bani prin intermediul întreprinderiii cu capital străin, Genesis Internaţional, care execută lucrările de reparaţie a drumurilor.

Anunţul a fost făcut public de către consilierul PCRM, Victor Gurău, după ce șeful Direcției transport public și căi de comunicare, Adrian Boldurescu, a prezentat informaţia cu privire la desfăşurarea programului de reabilitare a drumurilor în municipiul Chişinău.

Informaţia prezentată de Boldurescu îmi dă convingerea încă o dată că dumnealui nu se află acolo unde trebuie. În concluzie, el ar trebuie să plece din funcţia sa. Corupţie profundă”, a declarat Gurău.

Potrivit lui, Primăria s-a împrumutat cu suma de 162 de milioane de lei şi a semnat un cotract de credit cu o firmă offshore în folosul Genesis Internaţional,scrie Unimedia.md „Unde s-a mai văzut ca administraţia publică locală să contracteze credite în folosul unei companii comerciale? Domunul primar încercă să dreagă busuiocul în ultimul timp, aţi furat bani şi aţi reabilitat drumurile vai de ele”, a mai adăugat Gurău.

În acelaşi timp, edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă spus că acuzaţiile lui Gurău au drept scop defăimarea activității Primăriei. „Eu până la ora actuală am înţeles următoarele: hrenova lucrează Consiliul Municipal, hrenova lucrează Primăria şi doamna Hrenova a trecut la socialişti. Iar eu sunt gata să fac puşcărie pentru drumurile reparate anul acesta, tocmai mă voi odihni puţin” ,adeclarat edilul capitalei Dorin Chirtoaca.

Amintim că în luna noiembrie 2010 Primăria municipiului Chișinău a semnat un contract de împrumut a 162 milioane lei cu compania Genesis SA în scopul reparației următoarelor străzi:

– bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt (integral);
– bd. Grigore Vieru (integral);
– str. Vadul lui Vodă (integral);
– şos. Munceşti (în perimetrul bd. Decebal – str. Grădina Botanică);
– str. Izmail (la intersecţia străzilor Varniţa şi Calea Moşilor);
– bd. Dacia (perimetrul str. Valea Crucii şi str. Grădina Botanică);
– str. Burebista (de la şos. Munceşti până la str. Sarmizegetusa);
– str. Vasile Lupu (str. E. Coca – Vasile Lupu, 87).

      Articole recomandate