Recunoştinţa unei balene – salturi de bucurie pentru salvatorii săi (Video)

balena

Ne-am obişnuit să credem că în lumea necuvântătoarelor, posibilităţile de comunicare cu fiinţele umane sunt limitate sau chiar inexistente, dar uneori, animalele ne demonstrează contrariul.

O balenă blocată în plasele de pescuit ale unor pescari, în apele californiene, s-a zbătut între viaţă şi moarte, până la epuizare, fiind observată întamplator de un grup de prieteni care navigau în zonă, aflându-se în vacanţă, de Valentine’s Day.

Unul din membrii echipajului, Michaele Fishbach, pasionat de studiul ecosistemelor în care vieţuiesc balenele, implicat în lupta pentru conservarea acestei specii de cetacee deosebite, a decis să se aventureze într-o misiune de salvare a nefericitului exemplar prins în plasă.

După îndelungi eforturi, epuizaţi la rândul lor de muncă, oamenii au reuşit să taie plasa şi să elibereze balena din neobişnuita capcană.

Nu mică le-a fost însă bucuria, celor ce s-au implicat în această întreprindere temerară, când balena, botezată ad-hoc Valentina, a ţinut să-şi manifeste recunoştinţa într-un mod surprinzător, executând salturi de bucurie şi improvizând parcă un dans de mulţumire, dedicat salvatorilor săi.

O demonstraţie că animalele şi oamenii pot învăţa lecţia convieţuirii în armonie, ajutându-se reciproc atunci când se află în situaţii critice, un imn de bucurie înălţat vieţii şi dragostei pentru tot ceea ce este însufleţit pe pământ.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate