Record la naştere: cît cîntăreşte cel mai mare bebeluş născut, pe cale naturală

1

O  tînără din Marea Britanie a adus pe lume cel mai mare bebeluş care a fost născut în Spania, notează Daily Mail. Potrivit cotidianului britanic copilul s-a născut pe cale naturală şi prin cezariană, în ciuda greutăţii sale, scrie gandul.info.

Bebeluşul este o fetiţă, iar la naştere cântărea 6,02 kilograme, mai scrie Daily Mail. Astfel, Maxime Marin a devenit prima femeie din Spania care a adus pe lume pe cale naturală un copil care cântărea mai mult de 4 kilograme.

Cotidianul britanic scrie că femeia, în vârstă de 40 de ani, nu a avut nevoie nici de anestezie epidurală pentru a o naşte pe fiica sa. Bebeluşul s-a născut la Spitalul Marina Salud din Denia, miercuri, 7 august, la ora 4.23, dimineaţa, ora locală. Reprezentanţii spitalului au anunţat că atât mama, cât şi copilul sunt bine.

v2-Big-baby-EPA

Acesta nu este primul copil cvare se naşte în Spania cu o greutate record, dar spre deosebire de celelalte cazuri bebeluşii au venit pe lume prin cezariană şi nu pe cale naturală, aşa cum este cazul fetiţei lui Maxime Marin.

În urmă cu o lună, în Germania s-a înregistrat un alt record în ceea ce priveşte venirea pe lume pe cale natuală a unui bebeluş uriaş. Acesta este cazul lui Jasleen, care s-a născut în Leipzig, şi avea o greutate de 6.11 kilograme şi o lungime de 57.5 centimetri.

Cel mai mare bebeluş s-a născut în Canada, în 1879. El cântărea 10.5 kilograme, dar a murit 11 ore mai târziu. Daily Mail mai notează că în 2005 o femeie din Brazilia a adus pe lume un băieţel care cântărea 7.7 kilograme.

      Articole recomandate