Reacţia unei mame când copilul ei, care suferă de Sindromul Down, a fost numit „urât”

“Urât.” Acesta e cuvântul pe care un “troll” de pe internet l-a folosit pentru a descrie imaginea unui băieţel special al unui blogger.

Această descriere, de asemenea, a provocat o reacţie perfect naturală din partea mamei acestui băieţel, care însă nu a fost agresivă ci destul de stânjenitoare atât pentru el, cât şi pentru noi toţi.  Iată ce i-a răspuns o mamă unui individ care i-a numit copilul, ce suferă de Sindromul Down, urât:

Dragă @JusesCrustHD,

De când am început să postez pe blog informaţii despre fiul meu Quinn şi handicapul lui, ştiam că această zi va veni. Nu e lipsă de „troli” pe internet care se ascund după un ecran cu intenţia de fi răi, şi am văzut ostilitatea lor de multe ori în trecut. De fapt, în urma unui jaf recent care s-a petrecut la sediul din Huston a Asociaţiei care are grijă de copii ce suferă de Sindromul Down, unde s-a furat tehnologie în valoare de $10 000, internetul nu a dus lipsă de comentarii agresive legate de acest subiect. Un utilizator a întrebatCum vor mai învăţa ei să numere un cartof?!” iar altul a zis că cheltuirea computerelor pe “retardaţi” este o tâmpenie oricum şi că acea organizaţie merita să fie jefuită. Aceste comentarii, chiar dacă sunt ofensive, au pur şi simplu rolul de a arăta furia alimentată de ignoranţă a oamenilor şi nu merită atenţia noastră. Am fost dezgustată când le-am citit, dar am realizat că nu pot fi făcute multe pentru a lupta cu aşa prostie. Dar sâmbăta trecută, l-ai atacat direct pe fiul meu şi, în loc să fiu supărată, aş vrea să-ţi dau un sfat: Nu fi un bou. Totul se va întoarce pentru a te bântui mai târziu.

Nu vreau să fac presupuneri în legătură cu tine, dar pot doar ghici că ştii foarte puţin despre neputinţa pe care părinţii o simt atunci când au grijă de un infant cu probleme respiratorii. Quinn a fost bolnav săptămâna trecută, dar se simţea cu mult mai bine vinerea. După şcoală, am decis să stăm în curte şi să ne bucurăm de soare. Sunt puţine lucruri în lumea asta mai frumoase decât faptul de a-ţi vedea copilul care a fost de curând bolnav zâmbind, şi am făcut câteva fotografii pentru a înregistra acest moment. Le-am postat apoi pe Instagram cu hashtag-ul “downsyndrome.” Îmi place să răsfoiesc printre aceste poze în timpul meu liber, pentru că aceşti copii sunt ai naibii de adorabili. Desigur că tu, JusesCrustHD, ai găsit acest comentariu şi ai lăsat un comentariu cu un singur cuvânt: Urât.

Faptul că crezi că copilul meu e urât este un lucru. Ai dreptul la opinia ta. Dar faptul că ai căutat în mod intenţionat #downsyndrome pentru a găsi imagini care pot fi insultate este copilăresc şi stupid.

Zici că a fost o simplă glumă şi că oamenii ar trebui să fie mai optimişti. Dar cum rămâne cu faptul că ai căutat poze cu copii noştri în mod intenţionat? Cum rămâne cu fotografia fiului meu, care a fost pătată de ura ta? Asta nu-i o glumă. Nici pe departe. Nu e ultima dată când cineva îşi va bate joc de fiul meu pentru că el e diferit. Nu e ultima dată când cineva va glumi pe seama lui, dar să cauţi în mod intenţionat oameni pentru a-i tachina este cu mult mai mult decât răutate. Acest lucru e inhuman.

Am realizat de mult că vrei să mă enervezi prin mica ta “glumă.” E greu să nu fii supărat pe aşa ceva, dar nu pot să-mi permit să car această greutate pe umerii mei. Nu pot să-mi permit decât o simplă milă pentru un individ cu asemenea lipsă de tact. Pentru că la final, tu vei fi cel care va avea de furcă cu consecinţele. Există puţini oameni în această lume care tolerează un asemenea tip de gândire înapoiată, şi vei da într-o bună zi de persoana greşită. Eu cred că tu deja ai dat peeste ea, din moment ce te ascunzi în spatele unui ecran.

Au existat o mulţime de adolescenţi cruzi şi pe timpul meu: băieţi care primeau plăcere de la glume şi farse făcute pe seama altora. Au existat chiar şi câteva în care eu am fost ţinta, dar am răbdat şi am crescut cu experienţa de a face faţă unui asemenea comportament. Poate de asta sunt gata să uit mica ta “poan.” Ştiu unde au ajuns majoritatea acestor băieţi şi nu e un loc în care ai vrea să fii. Ca profesor, am văzut copii ca tine căzând şi arzând. Ieşi afară. Citeşte o carte. Fă un compliment. Cel mai important: deschideţi mintea; există deja suficientă cruzime în această lume şi oricine care vrea să fie valoros ar trebui să facă eforturi să facă lumea un loc mai bun, nu mai rău. Pur şi simplu sper ca copiii mei să înveţe să ignore cometariile şi acţiunile stupide ale unora şi să îi trateze pe ceilalţi cu respect şi demnitate. Cu toţii o merităm, chiar şi tu.

Cu stimă,

O Mamă Mândră.

quinnbday

      Articole recomandate