Răspunsul corect la întrebarea săptămânii şi punctajul participanţilor

După multe căutări pe Google în zadar şi multe enciclopedii răsfoite, iată că a sosit momentul să afli dacă ai reuşit să găseşti răspunsul corect la întrebarea de săptămâna asta asau nu.

Întrebarea din acestă săptămână suna astfel:

„Acest nume a fost şi este purtat de mai multe obiecte geografice, politice, istorice, administrative. Deasemenea, există şi o limbă cu acestă denumire. Cu toate că aproape toate aceste obiecte se află pe un continent, putem întâlni şi 2 obiecte administrative cu acelaşi nume pe un alt continent, separat de primul prin Marea lui Atlas. În prezent, el (numele) este asociat cu o apă curgătoare şi 2 state pe care aceasta le desparte, toate 3 având acelaşi nume. Despre ce nume este vorba?”
Răspunsul corect este numele Congo.
Numele “Congo” este folosit încă din evul mediu şi a fost utilizat, pentru prima dată, pentru a desemna Regatul Congo (1400 – 1914). În prezent, numele “Congo” este asociat, de obicei, cu râul Congo şi cele două ţări pe care le desparte: Republica Democrată Congo şi Republica Congo. Putem întâlni oraşul Congo în Brazilia şi comunitatea Congo în Virginia.
Iată lista cu primele persoane care au acumulat câte un punct, răspunzând corect la întrebare:

 • Nicoleta Chloe – 1 punct;
 • Cristina Petrea – 1 punct;
 • Eugeniu Gurău – 1 punct;
 • Vlad Ivanov – 1 punct;
 • Victor Gurău – 1 punct;
 • Antonia Olaru – 1 punct;
 • Ioana Olaru – 1 punct;
 • Alexia Olaru – 1 punct;

Felicitări persoanelor care au reuşit să răspundă corect la întrebare!
Iată întrebarea pentru săptămâna viitoare:

Întrebarea precedentă a fost anulată şi înlocuită, datorită faptului că o persoană a scris răspunsul corect în comentariu.

Vă rugăm, insistent, să scrieţi răspunsul dumneavoastră ca MESAJ PRIVAT pe pagina de facebook, NU ca comentariu!

Aceste persoane, din punctul de vedere al unei ştiinţe care a apărut în secolul al XIX-lea, sunt inumane, adică nu au o anumită caracteristică pe care o persoană normală ar trebui să o aibă, caracteristică care este, după părerea unora, instrumentul care stă la baza unei societăţi de succes. Ei reprezintă circa 1% din întreaga populaţie şi fac parte dintr-un grup întunecat, format din 3 elemente, şi ajung, de obicei, foarte des după gratii, datorită comportamentului lor agresiv. Cine sunt ei?

   Articole recomandate