Raport: Şapte femei din zece, din Moldova cel puțin o dată s-au prostituat

În Moldova, șapte femei din zece, în vârstă de la 15 la 25 de ani, cel puțin o dată s-au prostituat. La astfel de concluzie au ajuns autorii „Raportului mondial privind exploatarea sexuală”, elaborat de Fundația Scelles.

„Prostituţia a devenit una dintre cele mai deranjante industrii la nivel mondial, atingând cifra de 40 – 42 de milioane de prostituate, dintre care 90% depind de un proxenet”, se mai spune în raport, citat de AFP.
„Motivele acestui fenomen sunt bine cunoscute: sărăcia, războiul, probleme de familie”, constată președintele fundației și luptător vehement contra prostituției, Yves Charpenel.

În țara noastră, cei care sunt învinuiți de proxenetism sunt cercetați conform art. 220 Cod Penal al RM, care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 la 7 ani.

Potrivit Procuraturii Generale, în 2011 au fost înregistrate 372 infracțiuni ce se referă la traficul de ființe umane dintrecare: 111 cazuri trafic de fiinţe umane; 24 cazuri trafic de copii; 14 cazuri de scoatere ilegală a copiilor din ţară; 105 cazuri de proxenetism; 118 cazuri de organizare a migraţiunii ilegale.

      Articole recomandate