Radu Dintiu – moldoveanul care face vrăji cu mingea de fotbal (Video)

Se numeşte Radu Dintiu şi este un tânăr moldovean care se distinge printr-un talent aparte: fără prea multă exagerare, se poate spune că este un adevarat vrăjitor al mingiilor de fotbal.

Campion al Republicii Moldova la Freestyle Football, Radu accepta orice provocare atunci când este vorba despre balonul rotund.

Deşi privindu-l cu câtă uşurinţă execută „jongleriile” cu mingea, totul pare un simplu joc de copii, în spatele evoluţiilor sale se ascunde o muncă asiduă, antrenamente continue şi o tenacitate rară. Radu mărturiseşte că se consideră norocos sa înregistreze rezultate deosebite făcând ceea ce-i place – e un privilegiu de care puţini tineri se bucură în ziua de astăzi, iar satisfacţiile sunt cu atât mai mari.

E o senzaţie de nedescris, după executarea unui truc la care ai eşuat de atâtea ori. Cred că orice tânăr ar înţelege despre ce vorbesc, după ce ar încerca acest sport”, a declarat Radu într-un interviu acordat publicaţiei Everyday Journalism.

Deşi practică Freestyle cu o pasiune deosebită, Radu mai are o multime de alte hobby-uri, printre care desenul, chitara, pianul, dansul şi fotografia – într-un cuvânt, activităţi care-i stimulează abilităţile creative.

Dar să-l urmărim pe acest magician şi mingea sa de fotbal, în plină evoluţie, adăugând doar două cuvinte, în semn de preţuire pentru acest tânăr deosebit: „jos pălăria”.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate