Radar for Good: fapte bune, după puterea fiecăruia (Video)

aplicatie

Se numește Radar for Good și este prima platforma mobila de voluntariat, concepută sub forma unei rețele active de fapte bune, după puterea fiecăruia, acolo unde este nevoie de o mână de ajutor.

Inițiativa aparține companiei Coca-Cola, se desfășoară sub sloganul „Fii nebun de bun” și își propune sp stimuleze dorința oamenilor de face lucruri bune, total dezinteresat, promovând generozitatea și spiritul de intrajutorare.

Dacă ă întrebați cum functioneaza, răspunsul este simplu: grație aplicației „Radar for Good”, utilizatorii pot accesa harta interactivă a cazurilor în care ar putea oferi o mână de ajutor.

Nu a fost niciodată mai ușor să fii erou. Și să împarți fericire. Dacă atunci când suntem buni cu străinii înseamnă că suntem nebuni, atunci hai să fim toți nebunidebuni! Deschide radarul, scanează harta și găsește locurile care au nevoie de ajutor. Alege cauza în care vrei să te implici, dă o maână de ajutor și gata, ești deja erou, ne explică promotorii acțiunii, la pagina descriptivă a aplicației.

Dacă poți face lumea un loc mai bun, de ce să nu te implici? Este simplu să ajuți și voi continua să o fac, promovând faptele de bunătate și exemplele pozitive”, mărturisește Alex Bobeș – un tânăr taximetrist care transporta gratis clienții aflați în dificultate.

Grație acestei campanii mai puțin obișnuite, Coca-Cola nădăjduiește să sensibilizeze publicul cu privire la ușurința cu care se poate face un bine aproapelui, în această perioadă în care oamenii au nevoie, poate mai mult ca oricând, de armonie, de spirit de solidaritate, de un gest simplu și onest, care să-i ajute să depășească momentele de dificultăți.

Oricine poate ajuta pe cineva fără a cere nimic în schimb – fii și tu nebun de bun!

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate