Putin e grav bolnav: Preşedintele Rusiei nu se poate aşeza singur pe scaun

La întâlnirea de luni de la Istanbul, premierul turc Recep Tayyip Erdogan l-a ajutat pe preşedintele rus Vladimir Putin să se aşeze pe scaun, titrează marţi presa rusă. După cum relevă mai multe fotografii difuzate de media internaţionale, Putin avea dureri atât de acute de spate, încât Erdogan l-a ajutat să se aşeze în fotoliu, relatează antena rusă a BBC.

Primele informaţii că locatarul de la Kremlin, care până recent afişase o alură sportivă şi de om dur, ar avea probleme de sănătate au apărut în luna octombrie, după ce practic încetase să mai apară în public. Dmitri Peskov, purtătorul său de cuvânt, a dat în repetate rânduri asigurări că şeful statului este ‘în formă’, dar că preferă să lucreze la reşedinţa sa Novo-Ogariovo, din cauza blocajelor masive de trafic din Moscova. Vinerea trecută însă premierul japonez Yoshihiko Noda a declarat că a fost nevoit să-şi anuleze vizita programată pentru decembrie în Rusia din cauza stării de sănătate a preşedintelui rus.

Mai înainte, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko dezvăluise că Putin s-a accidentat la coloană în timpul unor antrenamente de judo.

Canalele televiziunii publice din Rusia l-au arătat pe preşedinte exclusiv aşezat sau în close-up. Negarea viguroasă de către Kremlin a zvonurilor privind agravarea stării de sănătate a preşedintelui Vladimir Putin a reamintit de perioada sovietică, când starea de sănătate a secretarilor generali ai PCUS era secret de stat. Poporul afla de sănătatea lor doar când erau depuşi în sicriu pe catafalc la Kremlin.

      Articole recomandate