Provocarea Aro – Un grup de studenți din Iași vor să reinventeze vechiul 4×4 românesc

aro-iasi-reinventat

Un grup de studenți ai Facultății de Mecanică din Iași, vor să reinventeze vechiul 4×4 Aro, care odinioară se bucura de un real succes printre mașinile de teren achiziționate din România.

Este vorba de initiativa a patru tineri entuziasti, care au pus mana de la mana si au cumparat un Aro cu 2.500 de euro, pentru a-i aduce o serie de imbunatatiri menite sa-l readuca in prim-plan pe scena autoturismelor de forta, relateaza Digi 24.

Prototipul la care lucreaza cei patru studenti va avea un design modern, va cantari cu 40% mai putin decat modelul original si se va mandri cu un motor de 110 CP, in loc de 90, asa cum prevedea dotarea sa initiala.

Ideile nu lipsesc dar, asa cum era de banuit, resursele financiare ale tinerilor sunt limitate: cei patru nu-si pierd insa entuziasmul, sperand sa obtina cei aproximativ 50 de mii de euro necesari finalizarii proiectului, din sponsorizari.

Cand va fi gata, speram sa atragem atentia unor investitori care vor prelua acest proiect si il vor derula mai departe, vor investi intr-o linie tehnologica, de ce nu, de fabricare a acestei masini”, a declarat Gabriel Nistor Calancea, unul din cei patru studenti care lucreaza la noul prototip.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate