Proiectul „Paradisul insulei tropicale” – Iahtul insulă

Un iaht de milioane de lire sterline face furori în lume, în ciuda faptului că nu a fost încă scos la vânzare şi nu are un preţ stabilit, arată The Daily Mail. Nava extravagantă are 90 de metri lungime şi este o adevărată insulă plutitoare, cu un vulcan propriu, o cascadă ce alimentează piscina de pe punte şi insule tropicale plutitoare pe lângă el.

Iahtul se numeşte „Paradisul insulei tropicale” şi urmează să fie lansat la apă în curând. Proiectul aparţine constructorului britanic Yaht Island Design, acelaşi care a creat şi superiahtul „Streets of Monaco”. Ambaracţiunea are pistă de aterizare pentru elicopter şi un bar imens în spatele unor „colibe” cu acoperişuri de stuf, tipice plajelor tropicale. Potrivit directorului firmei care a proiectat iahtul luxos, exteriorul a fost creat ca să dea impresia unor valuri care se sparg în jurul unei insule vulcanice, dar totodată menţine designul unui iaht contemporan. Constructorii au vrut să dea sentimentul unei insule de paradis izolate, având elemente inspirate din insule din Caraibe, Oceanul Indian şi Polinezia. Puntea principală are aparenţa plajei unui golfuleţ care înconjoară o piscină imensă cu vedere la ocean. Iahtul poate găzdui până la zece oaspeţi şi se poate deplasa cu o viteză maximă de 15 noduri. Există, de asemenea, un imens pad de aterizare pentru elicoptere pentru cei care vor să facă excursii rapide la mal. Dacă viitorul proprietar multimilionar al iahtului se satură să înoate în piscină, se poate scufunda direct în ocean de pe propriile insule plutitoare ale iahtului, dotate cu şezlonguri şi palmieri. Înăuntrul imensului vulcan care tronează deasupra punţii există o sală de cinema, o bibliotecă, săli de jocuri şi fitness, spa şi apartamente VIP.

Proiectantul spune că a conceput un astfel de vas pentru că e mult mai distractiv aşa şi, în al doilea rând, pentru că piaţa e saturată de modele care arată destul de similar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Articole recomandate