Prizonierul plictisit în timpul inexpresiv

Viața de student nu este una dulce ca miere. Nu am să scriu despre temele voluminoase, referatele complicate sau analizele care nu au niciun rost, dar rămân pe aceeași undă:relația student- profesor în timpul prelegerilor.

În cadrul altor facultăți, studenții au seminare chiar din prima săptămână a noului an de învățământ. Noi, cei de la Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, fiindcă suntem mai originali, inițial sunt dictate prelegerile, iar apoi sunt stabilite și seminarele.

Cunosc “studenți badea și lelea”, care ne sfătuiesc să învățăm doar disciplinele cu adevărat necesare și interesante, sau dacă nu ai interes, absentezi.

Preferință pentru absențe nu am avut, nu am, dar voi avea(sunt sigură). În prezent merg zilnic la facultate, și totodată zilnic mă plictisesc, îmi pierd energia, mă fac prieten cu lenea și-mi moare interesul pentru disciplina X sau Y.

Astăzi, m-am plictisit de moarte la universitate. A trebuit să vin acasă, să îmi iau ghetuțele și marș la alergat, altfel nu-mi puteam recăpăta energia. Eu chiar nu pot să asist la orele unor profesorii. Mi se face somn. Încerc să ascult și să mă implic, dar când văd că proful nu este cointeresat de a colabora cu noi, mai bine deschid o carte și continui să citesc. Sau stau pe net, sau răd că o nebună, așa cum am făcut astăzi în ultimele 30 min din lecție.

Am adunat informații despre cum să te concentrezi la ore, să fii în formă și să fii satisfăcut de cele 120 min la curs. Dar rezultatul este 0…postez unele sfaturi, poate vouă vă vor fi de mare folos.

Dormi mai mult
Incepe prin a dormi mai mult de 5-6 ore pe noapte. Este clar ca vrei sa gusti din viata de student cat mai repede si cat mai bine, dar nu vei reusi sa le faci pe toate ca la carte daca te vei culca in fiecare noapte dupa ora 2 sau chiar 3, 4… Mai degraba pastreaza-ti energia pentru zilele de week-end, cand vei putea sa stai treaz fara stres atat cat vei pofti!

Aseaza-te in primele randuri

Ok, nu vrei sa pari un tocilar, dar pentru a invinge pofta de somn, este esential sa auzi ce spune proful. Asadar, aseaza-te undeva printre primele randuri, astfel incat sa nu fii nici in vizorul profului, care sa iti observe fiecare miscare, dar nici intr-atat de departe incat sa nu auzi decat foarte slab ceea ce sporovaieste omul de la catedra.

Ia notite
Pentru a nu te plictisi de moarte si a motai cu capul pe banca, obisnuieste-te sa iei notite. Nu conteaza daca preferi metoda clasica sau ai un laptop pe care tastezi de zor – important este sa ai o activitate care sa te mentina treaz chiar si la primele ore ale zilei sau in timpul cursurilor dureros de neinteresante.

Deseneaza
Daca, pur si simplu, nu ai chef de cursul respectiv, nu te intereseaza absolut deloc, dar trebuie sa faci act de prezenta pentru a putea intra in examen, gaseste-te o activitate mai interesanta. De pilda, deseneaza. Nu conteaza daca ai talent ori ba, important este sa nu adormi! Asadar, apuca-te si umple-ti foile cu desene fantastice sau apeleaza la clasicul Paint de pe laptop. Daca ai internet wireless, te poti distra pe mess cu Doodle!

Ia-ti o pauza
Cand simti ca nu mai rezisti si vei adormi in urmatoarele secunde, iesi pur si simplu din sala de curs. In facultate, cel mai adesea nu trebuie sa dai explicatii pentru iesirile tale din timpul cursurilor – totusi, ai grija sa te si intorci! Da o fuga pana la baie, stropeste-ti fata cu apa rece (daca ai curajul) sau scoate-ti capul pe geam pentru o portie de aer curat (sau asa ceva). Te vei simti mai bine in cateva minute si te vei si dezmorti, alungand, bineinteles, si nevoia acuta de somn.

Pune intrebari
Daca stii despre ce este vorba in cadrul cursului la care participi, nu ezita sa pui intrebari pentru a nu adormi! Vei descoperi ca, dintr-o data, vei deveni foarte atent si somnul va disparea intr-o clipita. Asta ca sa nu mai vorbim ca vei pleca de la acest curs si cu niste informatii utile.

Sursa: studentie.ro

Somn? îl am suficient…Mereu sunt în a doua sau a treia bancă…Notițe? le fac…Să ies din sala de curs e ceva nou, dacă ies, nu mai revin  …La unele cursuri este imposibil de a pune întrebări…ei viață bulve, viața mea

 

      Articole recomandate