Prime TV, Radio Noroc şi Komsomoliskaia Pravda în topul audienţelor pe ţară. Raport al audienței mass-media în Moldova

Postul TV Prime înregistrează cea mai mare audiență la nivel național, fiind urmat de Moldova 1, NIT și PRO TV Chișinău.

Postul TV Prime înregistrează cea mai mare audiență la nivel național, fiind urmat de Moldova 1, NIT și PRO TV Chișinău. Cel mai ascultat post de radio din țară este Radio Noroc, urmat de Russkoe Radio și Radio Moldova, în timp ce ziarele cele mai citite sunt Komsomoliskaia Pravda, Makler, Comunistul. La capitolul ziare cotidiane, în top se mențin Komsomoliskaya Pravda, ziarul Timpul și ziarul Adevărul, etc. 


Datele se conțin în ultimul raport al audienței mass-media, prezentat astăzi de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).

 

În cifre, situația arată astfel: PrimeTV adună zilnic aproximativ 47% din public, în timp ce Moldova 1 – 36%, NIT era urmărit până la retragerea licenței de circa 26% din moldoveni, iar PRO TV Chișinău este vizionat de 19% din telespectatorii din Moldova. Radio Noroc se clasează pe primul loc în țară, cu 15% din audiență, Russkoe Radio adună pe zi circa 14% de ascultători din toată țara, iar Radio Moldova este ascultat pe zi de aproximativ 11% din moldoveni.

Cel mai citit ziar din Moldova este Komsomoliskaia Pravda, conform datelor raportului. Publicația a fost menționată de aproape 17% din respondenții sondajului. Pe locul 2 se clasează Makler cu 11,7%, iar pe 3 – Comunistul, cu 5,5%. Revista care are cea mai mare audiență în rândul moldovenilor este Liza, ea fiind menționată de 10% din respondenți. Sănătatea este pe locul 2, cu 5,1%, iar Aquarelle pe locul 3, cu 4,7%.

În Prime Time, orele 19:00 – 23:00, Prime TV adună cel mai mult public, circa 38,3%, urmat de Moldova 1, cu 29,3%. Până la retragerea licenței, NIT aduna circa 20% din public în intervalul acestor ore, iar PRO TV Chișinău era urmărit de peste 15% din moldoveni în Prime Time.

Studiul național de audiență a fost realizat de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS-INC, la comanda CJI. Sondajul s-a petrecut în perioada 6 martie – 2 aprilie 2012, iar la acesta au participat 1739 persoane. Marja de eroare este de ±2.6%.

Sursa: Unimedia.md

      Articole recomandate