Premiera Mondială a filmului „Tenis cu moldovenii” (Video)

Un eveniment cultural de excepție va avea loc în Chișinău, la data de 18 mai în incinta cinematografului Gaudeamus. Premiera mondială a producției britanice „Tenis cu moldovenii” este o ecranizare a bestseller-ului cu același nume al cunoscutului scriitor și actor englez, Tony Hawks.

Istoria acestui film este inspirată din fapte reale și ne reîntoarce în realitățile noastre de ceva timp în urmă. Tony Hawks în urma unui pariu stupid e nevoit să ajungă în Moldova pentru a invinge la tenis selecționata Moldovei de fotbal. Aventurile prin care trece le va descrie ulterior în cartea sa plină de umor și ironie, dar și de un început de afecțiune pentru această țară.

Cartea se bucură de un succes extraordinar, iar Tony Hawks decide din veniturile obținute să deschidă la Chișinău un centru pentru reabilitarea copiilor cu dizabilități.

Pe parcursul celor 10 ani de activitate a „Centrului Hipocrates”,  în prezent „Tony Hawks Centru”, peste 1000 de copii au beneficiat de servicii de recuperare, inclusiv de intervenții chirurgicale urgente peste hotarele țării, iar suma ajutoarelor acordate a depășit 1 milion de lei.

Doi ani în urmă Tony Hawks decide să-și ecranizeze bestseller-ul și în colaborare cu o echipa de cineaști din Moldova lansează în producție fimul „Tenis cu Moldovenii”.

Proiecția din 18 mai a filmului, eveniment realizat cu susţinerea Ambasadei Marii Britanii în cadrul Festivalului de Film European,  este o premieră absolută nu numai pentru Moldova, dar și pentru întreaga  lume.

Spectatorul autohton are ocazia inedită de a savura un umor englezesc, de a-și revedea actorii îndrăgiți într-o comedie subtilă și de a se încărca cu o doză de energie pozitivă împreună cu familia sau prietenii.

Filmul „Tenis cu moldovenii”  va rula  în perioada 19-27 mai 2012 la cinematograful Gaudeamus (adresa: str. V. Alecsandri 4) la orele 16:00 și 18:00.

Preţul biletelor va varia între 30-60 lei.

Toate veniturile obținute din proiecții vor fi folosite pentru constructia sediului nou pentru copii cu dizabilitati „Tony Hawks Centru”.

      Articole recomandate