Povestea ultimului ninja în viaţă. „Mă antrenez ascultând zgomotul făcut de căderea unui ac pe podea”

Vremea shogunilor şi a samurailor este demult apusă, dar Jinichi Kawakami, un fost inginer în varstă de 63 de ani, susţine că este ultimul ninja în viaţă, scrie BBC.

 

Aveam în jur de 6 ani când l-am întâlnit pe maestrul care m-a introdus în această lume. Acesta îmi preda încă de pe atunci tehnici de ninja, dar eu nu prea înţelegeam la ce urmau să mă ajute. Eu credeam că ne jucam. La un moment dat, ajunsesem să mă întreb dacă nu cumva el mă atrena să devin un hoţ, pentru că mă învăţa cum să merg fără să fac zgomot şi cum să intru prin efracţie în case”, a declarat bărbatul.

Acesta a mai povestit reporterilor că abia când avea în jur de 10 ani a început să realizeze că ceea ce mestrul său îl învăţa erau tehnici de ninja. „Când am împlinit vârsta de 18 ani, maestrul mi-a spus că m-a învăţat tot ceea ce ştia”, a mai povestit Jinichi Kawakami.

Bărbatul spune că este al 21-lea cap de familie al clanului Ban, o familie cu o istorie de aproximativ 500 de ani în tradiţia ninja. Din acest motiv, el este considerat de către unele persoane drept ultimul deţinător în viaţă al secretelor ninja.

Cred că sunt considerat ultimul ninja pentru că nu mai există nicio persoană în viaţă care să fi învăţat tehnici direct de la maeştrii ninja în ultimele 5 secole”, a mai spus el.

Jinichi Kawakami mai povesteşte că un antrenament ninja pleacă de la acumularea unor capacităţi fizice şi mentale, până la studierea psihologiei, a substanţelor chimice şi a condiţiilor meteorologice.

Pentru concentrare, privesc fitilul unei candele până am sentimentul că mă aflu acolo, înăuntru. De asemenea, obişnuiesc să mă antrenez ascultând zgomotul făcut de căderea unui ac pe podea. Aruncatul cu stele este doar o mică parte din ceea ce reprezintă ninja. Thenicile de supravieţuire joacă un rol esenţial în această cultură”, a spus bărbatul pentru AFP.

Jinichi Kawakami le-a menţionat jurnaliştilor că tradiţia ninja va muri odată cu el, deoarece această cultură nu se potriveşte cu era contemporană.

      Articole recomandate