Povestea succesului. De la dormitul pe străzi, la milionară în dolari în mai puțin de doi ani

071311_millionaire

La 21 de ani, Dani Johnson se lupta sa isi castige existenta lucrand pe post de chelnerita in Hawaii. La vremea respectiva, locuia in masina, avea doar doi dolari si trei centi pe numele ei si datorii de 37.000 de dolari. Astazi, este multimilionara.

DaniJohnson_thumb[2]

Dani Johnson conduce acum cinci companii si isi petrece timpul zburand in jurul lumii si incercand sa ii ajute pe ceilalti.

Povestea ei, pe care a impartasit-o revistei Forbes, demonstreaza ca nimeni altcineva nu este responsabil pentru viata si deciziile pe care le luam, decat noi insine., scrie incont.ro

In ajunul Craciunului din 1990, Johnson si-a dat seama ca ajunsese la capatul puterilor. Se drogase incontinuu timp de doua luni si avea nu mai putin de opt parteneri sexuali. Parintii ei fusesera la randul lor dependenti de droguri si nu isi amintea sa ii fi vazut vreodata constienti. Dar starea in care ajunsese in acel moment era cumva mai rea. In acea seara s-a alaturat altor colege de munca, la o petrecere cu bautura si droguri.

Transpiram si dansam incontinuu. Ma drogam. Imi amintesc ca m-am trezit la 10 dimineata a doua zi, pe plaja, si intrebam pe toata lumea de unde pot sa mai fac rost„, isi aminteste femeia. Se ura pe sine, ceea ce ajunsese si isi dadea seama ca viitorul nu ii rezerva nimic. Cu tendinte suicidale inca de la sase ani, Johnson s-a aruncat in ocean, moment in care sustine ca o voce a indemnat-o sa isi revina.

Asa ca a inceput sa isi faca planuri si sa vada cum ar putea sa iasa din situatia in care se afla. Banii pe care ii castiga lucrand la bar si bacsisurile nu i-ar fi ajuns sa se mute intr-un apartament decat dupa patru luni, dar nu mai putea suporta sa traiasca pe strazi in continuare. Chiria in Hawaii era foarte scumpa si nu isi permitea nici biletul de avion pentru a se intoarce acasa, in California.

Nu cunosteam pe nimeni si eram ingrozita ca intr-o buna zi aveam sa fiu batuta, violata sau rapita, pentru ca nu aveam un adapost deasupra capului. In copilarie, pana la varsta de 16 ani fusesem batuta si molestata, iar timpul nu vindecase ranile emotionale”.

In dimineata urmatoare s-a trezit tot in masina, insa cu o idee care avea sa ii schimbe viata. Si-a dat seama ca are pe bancheta din spate un program pentru pierderea in greutate, asa ca s-a gandit ca ar putea sa vanda acea idee.   A scris de mana un pliant pe care l-a lipit la posta din oras si, trei ore mai tarziu, primise deja 25 de mesaje de la oameni necunoscuti, care doreau sa ii ajute sa slabeasca. Pe scurt, in prima luna a incasat 40 de cecuri in valoare de 4.000 de dolari, iar lucrurile au mers din ce in ce mai usor in continuare.

Johnson a facut un sfert de milion de dolari in primul an, din vanzarea programului de pierdere in greutate si a devenit milionara in anul urmator. Aceasta si-a deschis apoi 18 centre de control al greutatii in toata tara, o afacere pe care a vandut-o in 1996, imbogatind-o cum nici nu ar fi visat vreodata.

      Articole recomandate