Povestea femeii care şi-a pierdut auzul după ce a devenit mamă

O femeie a început să-şi piardă auzul după naşterea primului ei copil şi a surzit în totalitate după ce l-a adus pe lume pe cel de-al treilea, informează Daily Mail. La ultima naştere, Heather Simonsen a rămas îngrozită când şi-a dat seama că nu poate auzi deloc plânsetul ultimului său bebeluş. Auzul ei a fost afectat încă de la prima naştere, iar după cea de-a doua a rămas surdă commplet de urechea stângă.

Ulterior a ieşit la iveală faptul că Heather suferea de otoscleroză, o malformaţie a formaţiunilor osoase din urechea medie. Femeia din Statele unite a spus că „este foarte bulversant să nu ştii ce se întâmplă cu tine”. Cu fiecare sarcină, urechile ei se înfundau tot mai tare, iar auzul a început să scadă.

Mămica a consultat un ORL-ist, care a avertizat-o că nu va mai auzi cu urechea stângă şi că va avea nevoie de proteză auditivă. Heather s-a resemnat în faţa diagnosticului, ca şi cum ar fi fost ceva inevitabil. Când a născut pentru a treia oară, în august 2010, a înţeles că nu mai auzea nimic din ceea ce i se spunea. „Mi-am dat seama că doctorii au încercat să vorbească mai tare, dar tot nu puteam să înţeleg ceea ce spuneau”.

Medicii nu pot preciza dacă femeia suferea de otoscleroză, însă era mai mult decât evident că afecţiunea se agravase o dată cu cele trei sarcini. Boala presupune o disfuncţie a oaselor din urechea medie, care nu mai vibrează pentru a transmite sunetele mai departe în urechea internă, respectiv la creier.

Aproape 10% din populaţie, în special femeile tinere, suferă de această boală chiar fără să ştie dacă nu există factori care să declanşeze manifestarea ei. Din fericire, auzul poate fi remediat sau îmbunătăţit cu ajutorul intervenţiilor chirurgicale sau aparatelor auditive.

În cazul lui Heather Simpsonen, specialiştii de la Universitatea din Utah au interventit prin inserarea unei proteze în locul formaţiunii osoase. Acest tip de operaţie presupune riscuri minore şi are o rată de reuşită în 90% din cazuri. A fost şi cazul lui Heather, care a spus că nu a mai auzit atât de bine de mai mult de un deceniu şi că „este minunat să poţi reacţiona când auzi plânsetul copilului tău”.

      Articole recomandate