Povestea femeii care nu a mâncat de 12 ani

Irom Sharmila a refuzat să mai mănânce, să mai bea apă sau să se spele pe dinţi din noiembrie 2012, când a fost martora unei atrocităţi. Femeia, originară din Manipur, India, se afla într-o staţie de autobuz, când 10 dintre cei care aşteptau maşina au fost împuşcaţi de gruparea paramilitară Assam Rifles.

În semn de protest, indianca a refuzat să mai mănânce, să bea sau să se spele pe dinţi şi a cerut în repetate rânduri autorităţilor să ia măsuri împotriva acestei grupări. Doar recent, situaţia s-a mai îmbunătăţit, dar nu a încetat, astfel încât Irom Sharmila, în vârstă de 40 de ani, va continua greva.

Femeia este hrănită de două ori pe zi printr-un tub care îi este băgat pe nas şi ajunge în stomac. Ea a fost arestată de câteva ori, în speranţa că va înceta protestul, dar nu s-a lăsat deloc. Îşi petrece timpul mai mult în spital. O dată la 15 zile iese la plimbare, unde e întâmpinată de susţinătorii ei care protestează pentru a o susţine.

Crede în libertate, în dreptate şi speră ca într-o zi autorităţile să schimbe legea referitoare la  forţele armate din zona Manipur.

Assam Rifles sunt forţe paramilitare din India. Membrii grupării au fost acuzaţi deseori de viol şi crimă, dar sunt apăraţi de lege, situaţie pe care Irom Sharmila încearcă să o schimbe prin protestul ei.

      Articole recomandate