Povestea de suflet a fetiţei care şi-a salvat fratele de la moarte. Cât costă o minune?

Tessie este un copil de nouă ani. Într-o zi şi-a auzit părinții vorbind despre fratele ei mai mic, Ted. Ea ştia că el este grav bolnav și că părinții săi nu au aproape nici un ban.

Tessie a auzit pe tatăl ei spunând mamei cu disperare: „numai o minune îl poate salva pe Ted acum.”

Atunci Tessie a fugit în camera ei și a scos un borcan de sticlă, unde îşi păstra toate economiile. Ea a împrăştiat toate monedele pe podea și a numărat cu atenție toţi banii, apoi i-a pus înapoi în borcan și a fugit cât a putut de repede la farmacie.

Ea a așteptat în liniște ca farmacistului să-i ofere atenție, dar el era prea concentrat să vorbească cu o altă persoană pentru ca să mai observe fata de nouă ani. Pentru a atrage atenţie, Tessie a început să dea din picior. Nici o reacție. Apoi ea a început să tușească tare. Nimic. În cele din urmă, ea a luat o monedă și a bătut în sticla.

– Ce doreşti? a întrebat farmacistul cu exasperare în glas. – Vezi tu, eu vorbesc cu fratele meu din Chicago, pe care nu l-am văzut de mai mulți ani.
– Ei bine, aș vrea să vorbesc despre fratele meu – a spus Tessie cu același ton ca și farmacistul. – Știi, e foarte, foarte bolnav … și aș dori să cumpăr o minune.
– Îmi pare rău, ce?
– Numele lui este Ted și el are ceva foarte rău în capul său și tata a spus că doar o minune îl poate salva acum. Deci, cât de mult costă o minune?
– Fetiţo, noi nu vindem minuni aici. Ne pare rău, dar eu nu te pot ajuta, – a spus farmacistul.
– Uite, dar eu am bani și pot plăti. Dacă acești bani nu sunt suficienţi, pot aduce mai mulţi. Spune-mi cât costă.
Farmacistului fratelui, bine îmbrăcat, făcu semn fetei să se apropie.
– De ce fel de minune are nevoie fratele tău, draga mea? – Nu știu, suspină Tessie. – Știu doar că el este foarte bolnav, iar mama mea spune că are nevoie de o operație. Dar tatăl meu nu poate plăti pentru ea, așa că am decis să folosesc banii mei.
– Cât de mulți bani ai?, a întrebat domnul venit din Chicago. – Un dolar și unsprezece cenți, se bâlbâi Tessie. – Aceştia sunt toţi banii mei. Dar, dacă vrei, pot obține mai mult.
– Ce coincidență – a zâmbit omul. – Un dolar și unsprezece cenți. El a luat banii ei, a luat-o pe fată de mână și a cerut să îl ducă acasă.
– Vreau să văd pe fratele tău și să mă întâlnesc cu părinții tăi. Să vedem de ce fel de minune ai nevoie!

Acest om bine îmbrăcat era Dr. Carlton Armstrong, chirurg renumit specializat în neurochirurgie. El a făcut o intervenție chirurgicală gratuit și în curând Ted a putut să se întoarcă acasă complet sănătos. Mama și tata s-au bucurat mult şi apoi discutau despre evenimentul care i-au dus la chirurg.

– Acest doctor, – șopti mama -este un adevărat miracol. Mă întreb cât de mult ar costa? Tessie a zâmbit. Știa exact cât de mult costă o minune… un dolar și unsprezece cenți. Plus credința sinceră a unei fetițe.

Credeţi în minuni şi mai presus de toate faceţi-le să fie realitate!

      Articole recomandate