Poliţiştii moldoveni vor îmbrăca noile uniforme de la 1 iulie. Vezi cum vor arăta acestea (Video)

Politistii renunta la cravate, camasi albe si pantaloni la dunga. Asta se va intampla de la 1 iulie. Noile uniforme, create dupa modele europene, au fost prezentate astazi. Prezent la eveniment, premierul in exercitiu, Vlad Filat, nu s-a abtinut sa nu probeze si el una. Pretul unei uniforme este de circa 6 mii de lei.

Potrivit celor de la protv.md, in curand pe strazile capitalei vom vedea politisti imbracati in haine de culoare albastra, exact ca la europeni. Fiecare va avea cate trei uniforme – de serviciu, de iarna si de parada.

Costumele de parada sunt mai elegante si cu mai putine elemente decorative. Acestea nu mai au nasturi plasati pe doua randuri si epoleti de model sovietic. Uniformele pentru femei au cravata in forma de fluture si pantofi din piele cu toc de 4 centimetri.

Vara, politistii vor purta tricou si pantaloni ingustati jos, iar chipiurile vor fi, de asemenea, in stil sport. In uniforma de iarna intra o caciula neagra din blana si o scurta cu captuseala din viscoza.

Pentru confectionarea uniformelor, anual din bugetul statului se aloca aproximativ 8 milioane de lei. Premierul in exercitiu nu s-a putut abtine sa nu probeze noua uniforma, inspirata de la francezi si belgieni. Premierul nu a ratat nici ocazia de a conduce o masina de patrulare.

      Articole recomandate