Poliția propune: Centură de siguranță pentru fiecare pasager din transportul public!

Transportatorii, care efectuează rute interurbane, ar trebuie să asigure fiecare pasager cu centură de siguranță. Cu o asemenea propunere au venit cei de la poliția rutieră (PR) în cadrul unei ședințe convocate de ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, în urma tragicului accident de la Ungheni, scrie Unimedia.md

Mai mult decât atât, s-a propus ca în fiecare autocar să fie instalate registratoare video, plăcuțele de înmatriculare ale unităților de transport licențiat de călători să fie colorate cu fon galben și să fie revizuit atât sistemului de licențiere a șoferilor, care activeză în domeniul transportului de călători, cât și sistemului existent de acordare a rutelor. Totodată reprezentanții PR au recomandat majorarea sancțiunilor legale pentru transportul ilicit de persoane.

 

În urma ședinței s-a decis că și celelalte instituții responsabile pentru licențierea, verificarea și monitorizarea companiilor, care prestează servicii de transport de călători, să vină cu propuneri constructive, pentru redresarea situației create în țară, la acest capitol.

Siguranța cetățenilor, a călătorilor este pe prim plan pentru noi. Toți suntem responsabili pentru acest lucru”, a declarat Dorin Recean în cadrul întrunirii.

Menționăm că ședința a fost convocată în urma tragicului accident de joi, 9 august, din raionul Ungheni. În urma acestuia, 11 persoane au murit, iar alte 39 se află și acum internate la spital. Deși, microbuzul putea transporta legal nu mai mult de 20 de persoane, în momentul impactului la bord se aflau 50 de pasageri.

      Articole recomandate