Poiana Dragostei, minunea turistică din România. Poveştile căreia se transmit din generaţie în generaţie (Foto)

inima romania

Este una din cele mai neobişnuite poieni ale României şi se află în judeţul Alba, lângă Piatra Craivei. Cunoscută de localnici sub denumirea de Poiana Ursoi, ea se mai numește, popular, și Poiana Inimii și are, într-adevăr, forma unei inimi, care poate fi observată cel mai bine de pe versantul opus.

Aflată în inima Munţilor Trăscău la circa 600 km de Chişinău . Iar dacă îţi place efortul adevărat, pregăteşte-ţi picioarele pentru o aventură cu suişuri la peste 1.000 m înălţime. Merită din plin, cel puţin pentru panoramele ameţitoare.

Satenii stiu din tata in fiu ca inima a aparut in mijlocul celor 260 de hectare de padure, in urma cu cateva sute de ani.
Locul pare incremenit in timp. Stejarii seculari au vazut de-a lungul veacurilor cete de haiduci tragand din flinte dar si perechi de indragostiti din povesti iubire de mult apuse.

Localnicii din Bucerdea Vinoasã, localitatea aflata la 3 kilometri de minunea din padure, isi amintesc ca pe vremuri se intalneau cu fetele in poienita si incingeau hore de rasuna tot codrul.

De aia i-a ramas numele de Poiana Dragostei. Cum au lasat-o batranii, asa am gasit-o si noi” spun localnicii.
In apropierea poienitei se afla stancile numite Piatra Craivii unde legenda spune ca ar fi ascunse comori de pe vremea dacilor.

Iarna, la gura sobei, pe cand afara suiera viscolul, batranii vorbesc despre cei care au incercat sa gaseasca aceste bogatii din adancurile stancii. N-au mai fost vazuti, dar strigatele lor se aud din cand in cand in padurea cu inima.

DSC_0970

Piatra Dacilor aflată în inima Munţilor Trăscău, România

Cica piatra i-ar fi inghitit si noaptea se aud gemete din interiorul stancii.”,spune un localnic conform celor de la stirileprotv.ro.

Pe internet, poienita poate fi vazuta din orice colt al lumii. Autoritatile din Bucerdea Vinoasa vor sa amenajeze zona pentru ca turistii sa poata sa admira peisajul slefuit de natura.

Dincolo de misterul aparitiei, Poiana Inimii este cu adevarat o minune pentru turismul local. Locul pare la fel de ciudat ca si figurile aparute in alte colturi ale lumii si ale caror fotografii au devenit deja celebre.

poiana inima alba

      Articole recomandate