„Plec pe Marte”, varianta reală. Vezi cînd şi cum va ajunge primul om pe Planeta Roşie

Un grup de olandezi susţine că are un plan fezabil şi finanţarea necesară pentru a trimite patru oameni pe Marte în 2023, scrie NY Daily News.

Misiunea, numită „Mars One”, îşi propune ca, până în 2033, să creeze o colonie umană permanentă pe Planeta Roşie. „Până în 2033, vor fi peste 20 de oameni care vor locui, munci şi prospera pe Marte, noua lor casă„, se arată într-o declaraţie Mars One.

Pentru a nu exista dubii în privinţa seriozităţii proiectului lor, cercetătorii au dezvăluit că au planuri concrete, fezabile şi, mai mult decât atât, cu finanţare pregătită. În plus, susţin că au sprijinul unor cercetători renumiţi, între care şi fizicianul laureat cu Nobel Gerard ‘t Hooft.

Este un proiect extraordinar, conceput de oameni cu viziune, imaginaţie. Chiar pot obţine ceea ce şi-au propus„, spune reputatul fizician într-un material promoţional al Mars One.

Olandezii au explicat că fondurile vor proveni în special din „spectacolul mediatic”, pe care Mars One intenţionează să îl creeze. „Big Brother va fi mic copil prin comparaţie„, se mândresc olandezii. Totodată, echipa a primit sume consistente din partea unor firme de tehnologie.

Misiunea propriu-zisă va începe în 2016, spun cei de la Mars One, când va avea loc amartizarea unui satelit de comunicaţii. În 2018, olandezii susţin că va fi trimis şi un robot, care va căuta cel mai bun loc pentru întemeierea coloniei. Următorul pas va fi făcut în 2020, când va fi trimisă pe Marte şi infrastructura necesară, potrivit planului echipei Mars One.

      Articole recomandate