Plantbook – laptopul care se alimenteaza cu apă

In incercarea lor de a crea produse cat mai ergonomice si ecologice, dar si cu un aspect cat mai deosebit, designerii ajung cateodata sa creeze adevarate capodopere. Asa cum este Plantbook.


Conceptul Plantbook sau „netbook-ul oxigenat” a dat masura creativitatii designerilor Seunggi Baek si Hyerim Kim. Acestia au transpus in tehnica modul in care bambusul isi ia din natura elementele vitale.

Bijuteria este compusa dintr-o structura cilindrica cu doua ecrane care se se ruleaza, unul pe post de monitor, iar celalalt pe post de tastatura. Pentru a ne aminti de faptul ca este complet ecologic, cei doi au ales combinatia de alb cu verde.

Cele doua ecrane care se pot rula, unul fiinf folosit drept monitor, iar celalalt pe post de tastatura

Cel mai uimitor lucru la acest laptop este modul de alimentare: nu ai altceva de facut decat sa rulezi cele doua ecrane si sa-l introduci intr-un pahar cu apa.

Potrivit creatorilor, Plantbook isi ia hidrogenul necesar din apa, in urma unui proces de electroliza. Separarea apei in hidrogen si oxigen este posibila gratie unei celule solare, care furnizeaza energia necesara. Oxigenul rezultat in urma procesului de electroliza este eliminat prin partea superioara, acolo unde se afla si indicatorul de incarcare a bateriei, sub forma unui inel.


 

 

 

 

 

 

      Articole recomandate