Picturile în praf ale unei artiste americane

Allison Cortson, o pictoriţă din California, Statele Unite, a ales o metodă neconvenţională de a-şi realiza imaginile, înlocuind culorile în ulei cu praf.

Cortson strânge praful din aspiratoarele subiecţilor pe care îi pictează şi îl foloseşte drept materie primă pentru fundalul din imaginea finală.

Artista este de părere că praful este un material ideal deoarece este creat chiar de oamenii pe care îi pictează. „Stăteam pe canapea şi mă uitam la particulele de praf care pluteau în jurul ferestrei când mi-a venit ideea„, îşi aminteşte Cortson, în vârstă de 33 de ani. „Mi se pare interesant că pe măsură ce îmbătrânim, creăm tot mai mult praf – format în proporţie de 70% din piele moartă”, spune artista.

Cortson le face fotografii subiecţilor săi după care le cere punga de praf din aspirator. Personajele sunt pictate primele, în ulei, după care artista pulverizează lipici pe pânză şi aplică praful.

Pentru a desena umbre, tânăra foloseşte o pensulă cu care împrăştie praful şi îl combină cu alte nunaţe de acuarelă. La sfârşit acoperă pictura cu o folie etanş pentru a nu crea probleme persoanelor cu alergii. „Cei mai mulţi dintre subiecţii mei sunt prieteni, însă ocazional pictez şi necunoscuţi„, a mai precizat artista.

      Articole recomandate