Pentru toţi copiii din lume, astăzi este sărbătoare

Astazi numeroase tari sarbatoresc Ziua Copilului . Ziua Internationala a Copilului a fost stabilita la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor, organizata la Geneva din 1925.

Nu este tocmai clar de ce ziua de 1 iunie a fost stabilita ca fiind Ziua Internationala a Copilului. Una dintre teorii ar fi ca, consulul chinez de la San Francisco a strans un numar de orfanii chinezi pentru a sarbatoriFestivalul Dragonului, care s-a intamplat sa fie chiar pe 1 iunie, data care a coincis deasemenea cu Conferinta de la Geneva. De atunci s-a stabilit ca 1 iunie sa fie Ziua Internationmala a Copilului, mai ales in tarile comuniste. In vest, aceasta zi este sarbatorita in alte zile ale anului, dar nu i se acorda prea mare atentie. Astfel, aceasta zi a fost interpretata ca fiind o sarbatoare comunista.
La 1 iunie Primăria municipiului Chişinău, cu susţinerea Misiunii Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie din Moldova v-a desfăşura un program consacrat copiilor cu genericul „Copilăria Un basm fără sfîrşit”.

Startul acţiunilor va fi dat la ora 11:30, în Orăşelul Copiilor amenajat în scuarul Catedralei Mitropolitane Naşterea Domnului (lângă Arcul de Triumf), prin deschiderea oficială a sărbătorii, după care, vor urma diverse petreceri pentru copii.

Spiritul sărbătorii va fi animat de către moderatori, clovni, actori-păpuşari. Micuţii vor avea posibilitatea să se distreze mergând cu trenuţul, participând la concursuri, savurând îngheţată şi bomboane. Cei mai isteţi se vor alege cu cadouri, cărţi şi dulciuri.

În acest an, la evenimentele din centrul Chişinăului vor participa, de asemenea, şi 1500 de copii orfani sau rămaşi fără ocrotire părintească.

      Articole recomandate