Pentru toți cei care cred că rămân în spate

1-nNRNl3Y3zaj08tpPx1YDAg-720x340

Nu ai nevoie de mai multă motivație. Nu trebuie să fii inspirat pentru acțiune.
Nu trebuie să mai citești liste și articole care îți spun că nu faci destule.

Avem senzația că dacă citim destule articole și destule citate, brusc se va activa un întrerupător și creierul nostru va trece la acțiune. Dar iată micul lucru despre care nimeni nu zice nimic când vine vorba despre succes, motivație, dorință, scopuri, productivitate și alte cuvinte care au devenit din ce în ce mai populare: ești cine ești până când nu mai ești tu. Te schimbi când vrei să te schimbi. Îți transformi gândurile în acțiune când vine timpul potrivit. Așa au stat lucrurile mereu.

Nu avem nevoie de motivație, ci de permisiunea de a fi cine naiba vrem.

Nu ești un robot. Nu poți pur și simplu să conjuri motivația când nu o ai. Uneori treci printr-o perioadă dificilă. Uneori trăiești. Îți amintești de viață? Ea uneori te învață anumite lucruri, iar alteori te pune să ocolești, pentru lecțiile mai importante. Nu poți controla totul. Te poți trezi la 5 dimineața până când obosești și ești deprimat, dar dacă pictura sau romanul nu e gata, ele pur și simplu sunt gata. Poți să încerci în fiecare zi din greu, dar trebuie să-ți permiți să faci mici pauze, să fii o ființă umană.

Nu poți să decizi mereu rezultatul. Pur și simplu nu poți. Nu poți controla mereu rezultatul final și aspectele unui lucru, pentru a evita imprevizibilitatea și incertitudinea a ceva ce nu poți înțelege complet. Nu ai nevoie de mai multă motivație sau inspirație pentru a-ți crea viața dorită. Ai nevoie de mai puțină rușine de la faptul că nu te forțezi până la extreme. Trebuie să nu mai asculți persoanele care trăiesc în alte împrejurări și etape ale vieții. Trebuie să vezi lecții acolo unde vezi bariere.

Există o magie pe care nu o înțelegem complet și care funcționează în moduri imprevizibile. Nu putem s-o controlăm. Nu putem s-o batem. Trebuie s-o lăsăm să-și facă treaba, să facem un pas în spate și să nu ne mai epuizăm. Într-o zi, totul va avea sens. Crede în asta.
Permite-ți să crezi în asta.

      Articole recomandate