Pentru că….

Care e cea mai frecventă întrebare care ai adresat-o  vreodată? Pe lângă renumita “ce faci?”, la care răspunsuri adecvate sunt puţine, întrebarea “de ce?” este practic omniprezentă, adresată de diferite persoane, pe diferite subiecte. Subiecte cum ar fi…

 

#5. Grădinile suspendate din Babilon nu au existat niciodată  a

Dacă nu ai auzit despre grădinile suspendate din Babilon, sau grădinile suspendate ale Semiramidei, atunci poţi spune că ai pierdut una dintre cele mai frumoase poveşti, pe lângă “Scufiţa Roşie” şi “Moldova fără sărăcie”. Imaginează-ţi parcul central amplasat la circa 10m înălţime, unde, în afară de alee şi monumente, fiecare copac şi fiecare plantă sunt amplasate în aer, susţinute de o mulţime de coloane din marmură sau piatră.

De ce?

Pentru că practic nu există întregistrări istorice care ar confirma existenţa unor asemenea grădini.

O versiune destul de plauzibilă spune că, mitul acestor grădini a fost creat de către soldaţii greci care, întorcându-se din Babilon, au spus poveşti exagerate despre lucrurile văzute acolo. Până la urmă, Imperiul Babilonian era un stat care avea practic toată suprafaţa în mijlocul unui pustiu.

Babilonii chiar aveau un pământ fertil în unele zone şi nişte clădiri expresive, dar, la fel ca şi bârfele, nivelul de minciună în istorioară este direct proporţională cu numărul de transmiţători, şi, fiţi de acord, au fost multe generaţii de pe timpul lui Nebuchadnezzar II.

Cu toate acestea, a fost găsită o tabletă care avea gravată pe ea o imagine foarte asemănătoare cu grădinile suspendate din Babilon, în imaginaţia noastră. Unica problemă este că, pe lângă faptul că era doar un desen, această tabletă a fost găsită într-un oraş asirian, Nineveh.

 #4. Dacă îţi moare animalul domestic, îngroapă-la (1)

Animalele domestice. Acele fiinţe pe care, în cele mai multe cazuri, le poţi aduce în casă fără a cauza o isterie din partea părinţilor, însoţită de fraze precum ”Sunt prea tânără ca să fiu bunică” şi “Are părinţi bogaţi?” şi strigate  care acoperă sunetul obiectelor zdrobite de perete.Acele fiinţe care îţi încurcă circulaţia normală prin casă, care se zgâiesc la tine şi fac un zgomot teribil . Acele fiinţe care îţi înfrumuseţează ziua, până când mor. Ce faci când moare animalul tău preferat? Îl arunci în urnă? Neruşinatule! Ar fi bine să îl îngropi, dacă nu vreai să îl revezi într-o ipostază mai puţin moartă.

De ce?

Imaginează-ţi că te plimbi cu prietena prin oraş. E târziu, ora 23:19:32, şi toate localurile sunt închise. Vă aventuraţi într-o parte a oraşului în care nu aţi mai fost de mult timp şi observaţi un local cu luminile aprinse. Intrigaţi, intraţi acolo şi descoperiţi că este un muzeu. Un muzeu plin cu animale moarte.

Mai nou, transformarea unor animale moarte în nişte lucrări de artă inedite a strâns mai mulţi amatori în întreaga lume. Una dintre ei este Kate Clark, care preferă animalele sălbatice, încercând să evite momentele penibile în care foştii proprietari îşi vizitează favoriţii, cu flori şi pomene.

Iată câteva dintre aceste lucrări:a (4)  a (1)  a (3)

#3. Vampirismul, din punct de vedere ştiinţific, e imposibila (2)

Vampirii. Tipii care au o imagine incertă, fiind reprezentaţi fie ca nişte monştri însetaţi de sânge, gata să ucidă pe orice în momentele de frenezie,fie ca nişte fiinţe firave, plăpânde, care nu ar răni nici măcar un iepure.

Pe cât nu ar părea de spectaculos şi înfiorător, istoria şi ştiinţa ne demonstrează că vampirismul este doar o poveste, o poveste care a inspirat mai multe persoane cu tulburări de personalitate.

De ce?

Pentru că, oricât de mult nu ar vrea o persoană să pară vampir, intrând în case străine şi muşcând persoane necunoscute de gât, afirmând că el este vampir şi o caută pe Bella, sângele este toxic pentru corpul uman, când este consumat prin cavitatea bucală, în mod vampiric.

Desigur, în cantităţi mici, la fel ca şi orice venin, este inofensiv, şi consumul îndelungat, mărind doza în continuu, îţi poate face organismul imun, dacă sângele nu conţinea atâta fier şi dacă una dintre marile probleme ale organismului uman nu ar fi excreţia surplusului de fier.

Aţi auzit vreodată de hemocromatoza? Dacă nu, hemocromatoza este o boală similară herpesului, care apare din cauza excesului de fier şi poate fi atât dobândită cât şi transmisă genetic.

Unele dintre cauzele apariţiei hemocromatozei sunt alcoolismul şi dieta bogată în fier, ambele putând fi atribuite unui vampir depresat. În unele cazuri, această boală a dus la moartea indivizilor care sufereau de ea, ceea ce confirmă faptul că, dacă doreşti cu adevărat să fii un vampir, probabil o să fii unul care stă mereu în culcuşul său.

Cu toate acestea, s-au înregistrat cazuri de vampirism, cauzate, de multe ori, de tulburările de personalitate, abuzuri şi neglijenţă din partea părinţilor.

Poate totuşi există oameni care au învăţat cum să scape de surplusul de fier din organism, fiind acea persoană întunecată care te-a urmărit până acasă, şi acum te priveşte de la fereastră, dar, probabil niciodată nu vom şti.

#2. Un înlocuitor al marijuanei, recomandat de medicia (3)

Marijuana, acea plantă care te poate duce până la cer, şi dincolo de el. Planta care îţi provoacă un imens sentiment de euforie, care te face să îţi simţi corpul amorţit şi un imens sentiment de mirare te cuprinde când realizezi că tu, chiar tu, ai mâini şi picioare.

Marijuana a fost interzisă prin lege în mai multe ţări, aproape toate, sub pretextul că poate provoca dependenţă şi aduce o daună semnificativă organismului (cu excepţia celor care au cancer). Dacă v-aţi făcut bagajele şi sunteţi pe punctul de a procura un bilet pentru cursa Moldova-Olanda, atunci avem o veste bună pentru dumneavoastră. Avem droguri legale şi aici, în Republica Moldova. O plantă sub denumirea de Salvia Divinorum.

De ce e legală?

Pentru că ştiinţa mereu predomină, cum s-a întâmplat şi în cazul acestei plante. Se pare că această plantă, pe lângă capacitatea de a te duce pe tărâmul lui Aslan, care aleargă pe câmpii dansând balet, mai are capacitatea de a trata schizofrenie şi boala Alzheimer. De asemenea, mai este şi un antidepresant puternic.

În timpurile străvechi, această plantă era folosită, printre încercările de a scăpa de dureri de cap, diaree şi anemie, pentru a contacta zeii sau pentru a-i lecui spiritual pe cei care au pierdut calea.

Salvia Divinorum este o plantă din familia Lamiaceae, fiind înrudită cu menta. Dacă este preparată corect, ea poate fi folosită, de regulă în formă fumigenă, pentru a induce o stare halucinogenă puternică, uneori paralizantă. Călătoriile găzduite de această plante sunt de scurtă durată, dar de o intensitate ridicată, efectele secundare dispar într-o oră, iar urmele ei nu pot fi depistate în testele sanguine. Totuşi nu este favorită la petreceri, efectele ei fiind spontane şi puternică, un fum putând duce chiar la paralizie sau pierderea cunoştinţei.

Această plantă este atât de valoroasă pentru unii savanţi, încât unii oameni de ştiinţă americani au trimis scrisori adresate membrilor congresului în suportul legalităţii acestei plante, practic interzicându-le să o scoată în afara legii.

Atenţie, acest articol nu încurajează consumul substanţelor halucinogene!

Dar dacă aţi făcut rost de ele, contactaţi-mă, să salvăm lumea împreună de acest drog mizerabil.

#1. Suntem programaţi să ne holbăm la sânia (4)

Am ajuns iarăşi la această temă interesantă (din punct de vedere ştiinţific), sânii. Probabil unul din puţinele lucruri de pe lumea aceasta pe care toţi bărbaţii le preferă, pe lângă faptul de a-şi bate joc de alţii şi berea. Da, toţi bărbaţii preferă berea, chiar dacă unii ascund lucrul ăsta.

Sânii sunt practic ca un magnet, când vine vorba despre un bărbat. Şi acest lucru nu îl învăţăm pe terenul de joacă, că trebuie să te simţi atras de sâni, altfel riscând să devii un 3,14cadouaz. Este un factor natural, adânc inveterat în creierul uman. De fapt, savanţii ne spun că, când ne confruntăm cu sâni, sau măcar ceva legat de ei, cum ar fi sutienii, noi, bărbaţii, începem să gândim altfel, într-un mod mai retardat.

De ce?

Din punct de vedere biologic, această atracţie faţă de sâni este un pic cam stranie. Bărbatul este unicul mamifer de sex masculin din lume care e interesat în sânii femelei, iar femeile par a fi unicele mamifere de sex feminin, a căror sâni se măresc după pubertate, independent de graviditate. Şi totuşi, de ce bărbaţii sunt atât de atraşi de sânii feminini?

Există 3 teorii care au ocupat ceva teren în ultimul timp, fiind atât de numeroase pentru că, statistic vorbind, bărbaţii predomină în domeniul ştiinţific.

Prima teorie, cea mai timpurie , presupune că, luând în consideraţie că sânii sunt aproape în totalitate alcătuiţi din grăsime (ne cerem scuze dacă am distrus fanteziile cuiva), fapt care semnalizează bărbaţilor că femeia este sănătoasă, bărbaţii atrag atenţia la sâni pentru a înţelege dacă femeia suferă sau nu de vre-o boală. Fetelor, şi voi care credeaţi că băieţii au gânduri perverse.

A doua teorie, mai puţin tâmpită, se bazează pe modalitatea altor animale de a împerechea, pe la spate. Astfel, sânii ar fi ca un demo, care mimează contururile spatelui femeii.

A treia teorie, cea care are ceva sens, poate fi rezumată astfel. Personajele de sex masculin, mai precis, creierul lor, activează această atracţie faţă de sânii feminini în momentul în care ei ating pubertatea, fiind conştient că stimularea lor îi poate face mai doriţi de femeia în cauză. Stimularea sânilor prin masare sau alte metode provoacă eliminarea oxitocinei în organismul femeii, substanţă care o face mai activă din punct de vedere sexual.

Deci, fetelor, data viitoare când un tip, în timp ce îi povestiţi despre fostul vostru prieten şi ce dobitoc era, se holbează la sânii voştri, nu panicaţi şi ţineţi minte, el vă verifică starea de sănătate.
Spre final, puteţi savura frumuseţea acestor tipuri de întrebări cu super hit-ul unui star autohton. Atenţie, poate provoca şoc emoţional!

Stanislav Sava

      Articole recomandate