Penibil! UEFA a falsificat emoţiile unui suporter german la Euro 2012!

Regia de transmisie a meciurilor de la Campionatul European de Fotbal 2012 a manipulat câteva secvenţe înregistrate în timpul meciului din semifinale, dintre Germania şi Italia, atrăgând critici dure la adresa UEFA, informează Yahoo! Sport.

Astfel, după al doilea gol al Italiei, înscris de Mario Balotelli, în prima repriză, pe ecranele a milioane de telespectatori a fost transmisă imaginea unui suporter german (o femeie) plângând. Andrea din Dusseldorf a primit imediat mesaje sms de la prieteni, care o întrebau, miraţi, de ce şi-a pierdut speranţa, când Germania mai avea de jucat o repriză şi putea, teoretic, întoarce rezultatul. Iar remarca „este prea devreme pentru lacrimi” a fost făcută şi de comentatorul canalului de sport ESPN, după ce a văzut-o pe Andrea plângând.

S-a dovedit, însă, că secvenţele cu Andrea plângând au fost înregistrate de cameramanii UEFA înainte de începerea meciului, după difuzarea imnului Germaniei şi inserate după al doilea gol al italienilor.

Nu a fost singura dată când regia de transmisie a manipulat, astfel, imaginile cu „actorii” din arenă. Şi o înregistrare cu antrenorul Germaniei, Joachim Loew, înfăţişându-l jucându-se cu un băiat de mingi, realizată înaintea meciului cu Olanda, a fost difuzată în timpul meciului, pentru a se sugera că acesta era foarte relaxat, când, de fapt, omul era tensionat.

UEFA a emis un comunicat prin care explică manipulările prin încercarea de a surprinde „istoria umană a jocului de fotbal”, dar anunţă că renunţă la asemenea practici pe viitor.

      Articole recomandate