Pe aripile vântului: Spike S-512 – noul jet supersonic, cu vedere panoramică (Video)

avion

Se numește Spike S-512 și este noul model de jet supersonic, proiectat de specialiștii de la Spike Aerospace, dotat cu un element surpiză, care va înlocui tradiționalele hublouri.

Este vorba despre o aeronava de lux, conceputa pentru maxim 20 de pasageri, care au posibilitatea sa admire „spectacolul de pe aripile vantului”, pe intreaga durata a calatoriei, gratie unui ecran panoramic singular, curbat, care urmareste linia centrala a spatiului destinat pasagerilor, oferind in direct, imagini de la exterior.

Spike S-512 este fara indoiala, unul din cele mai indraznete proiecte ale companiei aerospatiale americane, urmand sa fie finalizat spre sfarsitul anului 2018.

Aceasta bijuterie super-tehnologizata va fi disponibila privilegiatilor sortii care detin pusculite bine garnisite, la pretul de 80 de milioane de dolari.

Jet-ul va fi prima aeronava supersonica din lume destinata persoanelor private, in special oamenilor de afaceri interesati sa se deplaseze, de pilda, de la New York la Londra, in numai trei ore.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate