Pastilele anticoncepţionale pentru bărbaţi – în curând pe piaţă?

2

Versiunea „macho” a clasicei pastile anticoncepţionale, pare să se apropie cu paşi repezi de rafturile magazinelor de specialitate, graţie ultimelor descoperiri ale ştiinţei în acest domeniu.

Specialiştii apreciază că în scurtă vreme, va fi identificată o metodă specială de blocare a două „proteine năzdravane”, care au rolul de a favoriza eliberarea celulelor germinale masculine, în timpul procesului ejaculării.

Oricât ar părea de neveromilă această ipoteză, se pare că după descoperirea metodelor de tratare a suferinţelor de prostată şi a tensiunii arteriale cu valori ridicate, prin inhibarea uneia din cele două proteine, până la elaborarea unei veritabile pastile anticoncepţionale pentru bărbaţi, n-ar mai fi decât un pas.

Spre deosebire de pastila cu efecte similare pentru femei, versiunea masculină a acesteia a reprezentat dintotdeauna un fel de himeră pentru oamenii de ştiinţă din lumea întreagă: nici o formulă propusă până în prezent, nu s-a demonstrat eficientă.

Soluţia blocării celor două proteine ar putea reprezenta aşadar o realizare fără precedent, studiile demonstrând deja eficacitatea metodei aplicată la şoareci, ceea ce îndreptăţeşte specialiştii să se declare optimişti în legătură cu apariţia unor astfel de pastile pe piaţă, în viitorul apropiat.

Roxana Iorgulescu

      Articole recomandate