Pasiune extremă: o femeie înoată alături de rechini fără să poarte vreun echipament de protecţie

O femeie face scufundări în zona arhipelagului Hawaii, unde înoată alături de rechini, echipată cu un simplu costum de scafandru, scrie Daily Mail.

Stefanie Brendl, de 46 de ani, originară din Germania, înoată în arii populate de rechini-tigru, fără a folosi o cuşcă de protecţie sau vreun alt tip de echipament care să o apere de un eventual atac din partea prădătorilor. În tot acest timp, ea filmează rechinii cu o cameră video.

’’Nu le recomand celor cu un temperament impulsiv să încerce asta. Cea mai bună modalitate de a menţine animalele calme este ca tu însuţi să fii calm’’, spune Stefanie.

Femeia petrece câteva ore pe zi în apele Oceanului Pacific şi uneori ajunge chiar şi la adâncimi de peste 15 metri pentru a obţine cele mai bune filmări.

Stefanie conduce în Hawaii o companie care le oferă turiştilor scufundări în apele oceanului şi totodată posibilitatea unei întâlniri unice cu rechinii. Ea a înfiinţat şi organizaţia de caritate Shark Allies, prin care militează pentru protecţia acestora.

’’Este o experienţă cu adevărat fascinantă. Am ales să fac asta pentru că îmi doresc să schimb concepţia oamenilor despre rechini. Majoritatea îi consideră nişte creaturi fioroase şi singurul lucru care le vine în minte atunci când se gândesc la rechini sunt atacurile acestora. Eu sper să ajut la schimbarea acestei mentalităţi’’, spune Stefanie.

      Articole recomandate