Pariziencele pot oficial să poarte pantaloni: Interdicția care data de două sute de ani a fost anulată

paris girls

Pariziencele au de acum înainte dreptul de a purta pantaloni, chiar dacă nu mai ţin în mână „ghidonul unei biciclete” sau „frâiele unui cal”, a reamintit ministerul pentru Drepturile femeilor, subliniind faptul că această interdicţie, datând din anul 1799, nu mai are nicio valoare juridică, relatează b1.ro.

Legea pretindea femeilor care doreau să poarte haine bărbătești în capitala țării să ceară o permisiune specială de la șeful poliției. În caz contrar, doamna depistată îmbrăcată necorespunzător risca să fie arestată.

În anii 1892 şi 1909, legea a fost amendată, permiţând pariziencelor să poarte pantaloni în timpul practicării echitaţiei sau în cazul deplasării cu bicicleta, scrie Huffington Post.

Vara trecută, un senator din partea partidului conservator a făcut un demers în acest sens la Ministerul Drepturilor Femeii. La 31 ianuarie a.c., ministerul a dat publicităţii o declaraţie în care recunoaşte că interdicţia ca femeile să nu poarte pantaloni la Paris ‘este incompatibilă cu principiul egalităţii între femei şi bărbaţi, inclus în Constituţia franceză, precum şi în angajamentele europene’.

      Articole recomandate