Panică în Serbia: Un oraş din vestul serbiei, terorizat de un vampir

Vânzările de usturoi au explodat, iar locuitorii din vestul Serbiei sunt cuprinşi de panică după ce o moară părăsită, considerată refugiu al unui celebru vampir, s-a dărâmat în mod neaşteptat.

Potrivit unei vechi şi binecunoscute legende, moara părăsită de pe râul Rogachitsa, din apropiere de satul Zaroji, era adăpostul vampirului Sava Savanovici.

Edilul local, Miodrag Vujetici a declarat: „Oamenii sunt îngrijoraţi. Toată lumea ştie legenda acestui vampir şi gândul că acum a rămas fără casă şi s-ar putea afla în căutare de victime, i-a îngrozit. Suntem toţi înspăimântaţi„.

Vujetici a mai adăugat că este uşor să râzi de aceste temeri dacă nu locuieşti în zonă, însă niciun localnic nu se îndoieşte de existenţa vampirilor. Primarul a spus că toţi locuitorii au fost sfătuiţi de Consiliul Local să-şi pună usturoi la uşi şi ferestre, deoarece vampirii nu suportă acest miros şi să se asigure că au cruci în fiecare cameră.

Existenţa vampirilor în vestul Serbiei este documentată, funcţionarii austro-ungari consemnând în scris atrocităţile „vampirilor” din zonă, potrivit etnografului Vesna Marianovici, doctor în istorie.

Marianovici afirmă că primele menţiuni despre vampiri nu au fost găsite în Transilvania, aşa cum se consideră, ci pe teritoriul Serbiei şi Croaţiei contemporane. menţionând un decret al ţarului sârb Stefan Dusan din 1342, conform căruia, preoţilor li se interzice participarea la îngroparea şi arderea trupurilor persoanelor suspectate de vampirism. Potrivit lui Marianovici, patria vampirilor ar trebui considerată Serbia.

      Articole recomandate