„Orașul viitorului” va fi construit în Dubai. Va avea aer condiționat, acoperiș retractabil, cascade, castele și corăbii (Video)

Orașul care se laudă deja cu cea mai înaltă cladire din lume, cea mai mare grădină botanică, cel mai mare acvariu, insule în formă de palmier și clădiri în formă de vela are acum ambiții și mai mari.

Reporterii protv.ro,  aduc în prim plan povestea  „Mall of the World„, orașul care va avea cel mai mare centru comercial de pe glob, cel mai mare parc de distractii acoperit, 100 de hoteluri si o adevarata rețea de străzi, inclusiv propriile Oxford Street și Broadway. Proiectul se înscrie în dorința autorităților de a face din Dubai o destinație turistică permanentă, chiar dacă acolo, vara, se înregistreaza temperaturi de 50 de grade Celsius.

Orașul va cuprinde peste 20.000 de camere de hotel, 50.000 de locuri de parcare, centrul comercial de 750.000 de metri pătrați, dar și parcul tematic, cel mai mare din lume, cum altfel, în care vor fi realizate castele, cascade, corăbii si alte elemente de basm. Întreaga construcție va avea un acoperiș retractabil, în forma de dom, care îi va proteja pe cei din interior de arșiță de afară vara și care va lăsa razele blande ale soarelui sa ii dezmierde iarna.

Lansat „en fanfare” de șeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, „Mall of the World” este primul megaproiect finanțat de stat dupa marele colaps financiar care a înecat avântul antreprenorilor. Până atunci, cocoțați pe valul petro-dolarilor, toți credeau ca orice este posibil, iar banii li se scurgeau din conturi cu viteza vântului. Iar acum, însetați de planuri mărețe, au desenat un oras cum nu s-a mai văzut în mijlocul deșertului.

Vrem să transformăm Dubaiul într-un centru cultural, turistic și economic pentru cele 2 miliarde de persoane care locuiesc în zona”, a spus șeicul, potrivit The Guardian. „Suntem foarte hotărâți să transformăm acest vis în realitate„, a adăugat el.

      Articole recomandate