Orașul Crăciunului – un adevărat paradis al sărbătorilor de iarnă

orasul-craciunului

Supranumit „Orașul Crăciunului”, localitatea Rothenburg ob der Tauber din Germania atrage în fiecare an o mulțime de turiști în perioada sărbătorilor de iarnă.

Orășelul cu o populație de puțin peste 10.000 de locuitori are o frumoasă moștenire arhitecturală din perioada medievală și numeroase muzee numai bune pentru a fi vizitate în perioada Crăciunului, ca de exemplu „Muzeul de jucării și păpuși” sau „Muzeul Crăciunului”.

La fiecare sfârșit de an, în localitate are loc un Târg de Crăciun, devenit acum atât de faimos încât este aproape nelipsit din tururile de Crăciun organizate de agențiile de turism. Târgul de Crăciun din Rothenburg a început să fie organizat din secolul al XV-lea, așadar este unul dintre cele mai vechi din Germania. În piață, localnicii beau alături de turiști tradiționalul Glühwein (vin fiert) și mănâncă bunătățile locale.

Celălalt nume al Târgului de Crăciun („Târgul călărețului”) face referire la o legendă pre-creștină. Teutornii credeau că acest călăreț avea grijă de sufletele morților, fiind un personaj destul de temut. Potrivit legendei, călărețul s-a transformat apoi dintr-un om sălbatic și crud într-un mesager prietenos care le aduce cadouri tuturor oamenilor din lume. O pictură a celebrului călăreț poate fi văzută pe fațada Primăriei.

Datorită atmosferei de basm, Rothenburg a apărut în multe filme, în special în cele fantastice. Orașul a inspirat satul din filmul Walt Disney „Pinocchio” din 1940 și a apărut în scene din filmul „Chitty Chitty Bang Bang” (1968) sau în „Harry Potter și talismanele morții” (2010 și 2011).

(via ro.stiri.yahoo.com)

      Articole recomandate