Orașele unde se organizează cele mai frumoase târguri de Crăciun

Capitala noastră abia a început să îmbrace haina de Craciun, iar marile orașe europene încă de la începutul lui noiembrie sunt numai lumini și brăduleți. Crăciunul nu ar fi la fel de frumos fără tîrgurile sale magnifice.

Originare din Germania și Austria, ele reprezintă o destinație perfectă pentru sărbătorile de iarnă. Noi am pregătit o listă cu cele mai frumoase tîrguri care merită de vizitat în această perioadă de poveste.

De menționat este că fiecare tîrg are o anumită perioadă de desfășurare, unele încep de la mijlocul lui noiembrie și se sfîrșesc abia după Revelion.

1. Tîrgul de Crăciun de la Viena

Viena

Acest tîrg este cel mai cunoscut. Se bucură de o promovare continuă atât din partea autorităților vieneze cît și din partea presei și a agențiilor de turism. Începe pe data de 15 noiembrie și se sfîrșește pe 24 decembrie. Tîrgul presupune organizarea a 9 piețe, cea mai importantă fiind amplasată în orașul Rathausplatz. Aici, 130 de căsuțe din lemn cu decorațiuni minunate și mîncăruri tradiționale își așteaptă vizitatorii. Iar aroma de migdale prăjite, turtă dulce și vin fiert crează o simbioză perfectă cu vestitul vals vienez care răsună în toată piața.

decoratie

2. Piața de Crăciun din Praga

revelion2

Tărgul din Praga este un competitior de temut pentru cel din Viena. El se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 6 ianuarie. Accentul este pus mai mult pe stand-urile cu mîncare și băutură tradițională, pe concertele de colinde și pe spectacolele tematice. Cehii iubesc la nebunie sărbătorile de Craciun și de aceea chiar în mijlocul pieței, de fiecare dată, este decorat un brad de o înălțime impunătoare, luminat de peste 2000 de beculețe.

decoratie

3. Tîrgul de Crăciun de la Bruxelles

P1040501

Deși nu are o tradiție precum celelalte tîrguri, el este recomandat de agențiile de turism ca fiind cel mai origial și vesel tîrg din Europa. Deschis din 2 decembrie pînă pe 1 ianuarie, evenimentul este vizitat de către turiștii din întreaga lume. Comercianții ademenesc vizitatorii cu produse  atâttradiționale, cât și internaționale. Bradul de sărbătoare este instalat în Grand Place și împodobit cu mii de beculețe și decorațiuni.

decoratie

4. Tîrgul de Crăciun de la Nuremberg

Nurnberg-market

Este cel mai faimos tîrg din Germania, țara în care au avut loc primele tîrguri de Crăciun, începînd încă cu secolul XVI. În jur de 200 de expozanți sunt prezenți la eveniment în fiecare an cu produse și decorațiuni tradiționale. Turta dulce, vinul fiert, produse de patiserie și dulciuri, îngerași pentru brad, ornamente specifice sărbătorii, toate sunt deliciul acestui nemaipomenit tîrg care se desfășoară în perioada 25 noiembrie – 2 ianuarie.

decoratie

5. Tîrgul de Craciun din Sibiu, România

1474582_588038741265275_1690964762_n

Este tîrgul care și-a deschis ușile din anul 2007, cînd Sibiul a fost numit Capitală Culturală Europeană. Tîrgul a cunoscut o amploare imediată la nivelul întregii țări datorită tradițiilor create. Ediția 2014 debutează la 21 noiembrie și se încheie pe 3 ianuarie. În acest an Sibiul își va bucura vizitatorii cu un patinoar care se va afla chiar în centrul orașului, lângă un brad imens și multe evenimente culturale.

decoratie

6. Tîrgul de Crăciun din Riga, Letonia

www.eliteventsbaltic.com4

Vechiul tîrg din Riga își așteaptî vizitatorii într-un mediu arhitectural unic, în minunat Town Hall Square. Aici au loc o mulțime de evenimente dedicate copiilor. Vinul fiert, migdalele glazurate și turtele dulci nu vor lipsi de la acest eveniment. Pe lîngă aceste bunătăți veți găsi si multe cărnuri afumate, preferatele letonienilor. Tîrgul se deshide pe 2 decembrie și se sfîrșește pe 12 ianuarie.

      Articole recomandate