Oficial: Din 1 mai 2013 putea păstra numărul de telefon la schimbarea operatorului

Furnizorii reţelelor şi serviciilor publice de telefonie mobilă şi fixă vor asigura împreună cu administratorul bazei de date centralizate lansarea serviciului de portabilitate a numerelor telefonice în reţelele mobile la 1 mai 2013 şi în reţelele fixe – la 31 iulie 2013.

Documentul a fost adoptat în scopul realizării Programului de implementare a portabilităţii numerelor în Republica Moldova pentru anii 2011-2013. Planul stabileşte un set de acţiuni pe care ANRCETI, furnizorii de reţele şi servicii de telefonie mobilă şi fixă şi Administratorul BDC le vor întreprinde în anii 2012 – 2013 pentru implementarea portabilităţii numerelor în aceste reţele, mai daugă sursa.

ANRCETI precizează că portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor de telefonie care permite acestora să-şi păstreze numărul de telefon atunci când se transferă la alţi furnizori de telefonie. Acest serviciu a fost implementat în mai bine de 50 de ţări ale lumii, inclusiv în cele 27 ţări ale Uniunii Europene. Implementarea serviciului de portabilitate a numerelor în R. Moldova este prevăzută de Legea comunicaţiilor electronice şi corespunde standardelor UE pentru acest sector.

      Articole recomandate