Ochi de insecte: micro-capodopere ale naturii (Foto)

Cât de frumoasă este lumea, văzută prin ochii noștri, ai celor ce suntem dispuși să-i privească minunățiile! Dar cum se văd oare acestea prin ochii minusculi ai insectelor?

Greu de raspuns – cu atat mai greu cu cat, organele vizuale ale gazelor continua sa constituie un provocator taram de explorat pentru oamenii de stiinta si nu numai.

Pasionatii de fotografie nu lipsesc nici ei din lista celor interesati sa descifreze tainele ce se ascund in ochii celor mai mici vietati ale Terrei, iar tehnologia le vine in ajutor, facilitandu-le obtinerea unor cadre de detaliu, cu adevarat spectaculoase.

Iata in cele ce urmeaza, o colectie cuprinzand cateva din aceste imagini incredibile, care ne dezvaluie cate ceva din globul magic al unor ochi ce cuprind intre 3 si 25 de mii de unitati optice distincte, capabili sa perceapa pana si lumina ultravioleta.

Este o iluzie sa credem ca noi, oamenii, vedem lumea exact asa cum este ea – o multime de creaturi ale naturii sunt mult mai aproape de a percepe adevarata sa infatisare decat noi, iar insectele sunt poate, cele mai bine dotate pentru o astfel de isprava”, sustine J. Margaret Woodhouse, specialista in cadrul Cardiff School of Optometry.

F12

F0

F1

F2

F3

Modified by CombineZP

F5

F6

F7

F8

F9

F10

F11

      Articole recomandate