Oamenii care zâmbesc par mai tineri decât sunt în realitate

Cercetătorii germani spun că zâmbetul este secretul tinereţii, scrie Daily Mail . Conform unui noustudiu, cel mai eficient tratament împotriva tenului care îmbătrâneşte este râsul.

O persoana care are tot timpul zâmbetul pe buze este mult mai atrăgătoare decât cineva care nu se bucură de viaţă. Ridurile de expresie care apar în timp ce o persoană zâmbeşte fac ca vârsta acesteia să fie mai greu de ghicit.

Cercetătorul Manuel Voelkle, de la Institutul Max Plank din Berlin, a rugat mai mult 150 de femei şi bărbaţi de diferite vârste să spună câţi ani cred ei că au persoanele din peste 1.000 de fotografii. „Expresiile faciale influenţează cât de bine percepem vârsta unei persoane. Vârsta celor care nu aveau nici o expresie a fost ghicită cu uşurinţă, însă cei care aveau o figură veselă păreau mai tineri decât sunt în realitate”, spune cercetătorul Manuel Voelkle.

Studiul arată că feţele oamenilor mai în vârstă sunt mai greu de citit decât cele tinere. De asemenea, tinerii tind să le dea oamenilor mai puţini ani decât au în realitate. Conform studiilor anterioare, o faţă mai plină pare mai tânără, iar o femeie care slăbeşte poate să pară mai bătrână decât este fiindcă îşi pierde din rotunjumea obrajilor şi i se accentuează ridurile.

      Articole recomandate