Oameni care au respins civilizaţia modernă pentru a trăi în sălbăticie (Foto)

Mulți dintre locuitorii de la oraș își doresc să scape de aglomerație, agitație și de ritmul alert impus de societatea și să se retragă la țară, pentru câteva momente de relaxare.

„Scrublands” este o serie de poze colectată timp de 3 ani,  de fotograful francez Antoine Bruy. El s-a documentat asupra unor europeni care trăiesc în pădure din propria iniţiativă.

Aceşti oameni au ales să-şi trăiască viaţa în sânul naturii în loc să o irosească zi de zi in spatele unui birou. Ei au luat decizia conștientă de a abandona stilul lor de viață anterior, renunnţând la confortul urban și suburban, pentru o existenţă mai eco-friendly. Ei au ales o forma mai simplă de viaţă, mai lentă, mai calmă, principala lor sursă fiind pământul, iar ocupaţia de bază fiind căutarea hranei, agricultura, colectarea și reciclarea bunurilor.

Poate nu dispun de lux sau facilităţi fără de care noi oamenii nu putem vieţui, însă la sigur sunt mai puţin stresaţi fiindcă ritmul de viaţă şi nivelul lor de consum nu este dictat de societate, de sistem.

anotinebruy-scrublands-1-934x

Vicent, fost student la matematică. În ultimii 7 ani trăieşte în Ramount.

anotinebruy-scrublands-2-934x

Sabine: Alpi, Elveţia.

anotinebruy-scrublands-3-934x

anotinebruy-scrublands-4-934x

Julian: Sierra del Hacho, Spania.

anotinebruy-scrublands-5-934x

anotinebruy-scrublands-6-934x

anotinebruy-scrublands-7-934x

Marcel: Pyreneei, Franţa.

anotinebruy-scrublands-8-934x

anotinebruy-scrublands-9-934x

anotinebruy-scrublands-10-934x

Olivier acordând îngrijire medicală unei oi, în Ardèche, Franţa.

anotinebruy-scrublands-12-934x

anotinebruy-scrublands-11-934x

Urs: Pyreneei, Franţa.

Bruy, însuși, a decis să se aventureze în Europa (în special făcând autostopul), pentru a explora modul lor de viață. În schimbul  unui ajutor  în activitățile agricole, fotograful primea adăpost și posibilitatea de a face câteva poze. El a petrecut ceva timp cu fiecare subiect al acestui proiect fotografic inedit.

anotinebruy-scrublands-13-934x anotinebruy-scrublands-14-934x

      Articole recomandate